Нового і молодого – 33-річного керівника Мирослава Продана офіційно представили у четвер, 27 червня, колективу Вінницької ОДПІ. Уманського керівника (до призначення він працював заступником начальника Уманської ОДПІ Черкаської податкової служби – Авт.) у Вінниці представляли колективу начальник Головного управління Міндоходів Ірина Зленко та міський голова Володимир Гройсман.

- Щодо цього призначення у цій президії не було жодних сумнівів. Тому певна, що завдання, які ставить Міністр, щодо сервісного відомства та наповнення бюджетів буде виконано в повному обсязі, – сказала І. Зленко і додала, що різких кадрових ротацій із новим керівником не очікується. – Зміні, які відбудуться, будуть потрібні, по-перше, самому колективу. Реорганізацію нашої системи маємо завершити до 1 серпня, а то й раніше.

Міський голова відзначив, що пану Продану дістався хороший «спадок», адже Вінницький ЦОПП – найбільший і найкращий сервісний центр для платників. Сьогодні він надає близько тисячі послуг на день! Та й скарг майже не має, навпаки, є багато схвальних відгуків про роботу сервісного Центру.

У свою чергу, Мирослав Продан пообіцяв виправдати довіру. «Вступати на посаду у період реорганізації серйозний виклик для керівника і я його приймаю із честю», – зазначив він та пообіцяв «залишатись, насамперед, людиною і віддано працювати на колектив і забезпечення державних інтересів».

По завершенні офіційної частини представлення Ірина Зленко дала бліц-інтерв’ю, де роз’яснила деякі кадрові ротації:

- Ірино Володимирівно, чому не затвердили колишнього начальника Вінницької ОДПІ Сергія Здітовецького, за якісь корупційні прояви, чи це просто недовіра до нього, як до керівника?

- На сьогодні говорити про корупційні складові фактично неможливо, адже із публікацій у пресі ви самі бачите, що від корупціонерів служба позбавляється. Незважаючи ні на ранги, ні на посади. На жаль, Сергій Георгійович має певні негаразди зі здоров’ям. А моє бажання щось змінити на краще – залишається і буде і я завжди намагаюсь його втілити. Відтак, ці зміни у керівництві у місті не останні. Будуть ще – кардинальні і значні, які, я впевнена, призведуть до покращення відношень із платниками і збільшення платежів до бюджетів, і у місцевий у тому числі. І, сподіваюсь, колектив мене зрозуміє. Адже людина, яка сьогодні була представлена – Мирослав Продан, я в нього вірю. Вибір зроблено і він має продовжити те, що було розпочато.

- А чому «варяг»? Не знайшлося достойних серед вінничан?

- Ні, я довіряю вінничанам. Але пройде трошки часу і ви почуєте – до середини червня ми заповнимо керівні вакансії людьми, які працюють «на землі». Реально це моє переконання, моя ідея – я відчуваю, як кадри «ростуть» і їм потрібно підніматись по службі і морально. У мене, окрім Володимира Ліщенко, змінились і заступники в обласному апараті. Сьогодні колишній начальник Могилів-Подільської об’єднаної державної податкової інспекції Вінницької області Євгеній Нагорний – мій заступник. Змінились і інші. Призначені заступниками: начальником слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області Роман Кубай та заступником Марія Кисельова (колишній перший заступник начальника Козятинської ОДПІ). Результати – колосальні. Просто моя думка, коли люди затримуються на одному місці вони просто трошки стомлюються. Із Сергієм Здітовецьким я певна, що буде все гаразд – вийде з лікарняного і буде працювати нормально.

- А де наразі Геннадій Мазур?

- Геннадій Федорович наразі написав заяву і виявив бажання працювати в іншій системі.

- Скільки на Вінниччині буде регіональних підрозділів?

- Сьогодні у нас 10 об’єднаних інспекцій і фактично всі призначені, лише троє наразі виконують обов’язки. Це була моя ідея для того, щоб люди змогли себе проявити.

- Всі залишились на своїх місцях?

- Зміни відбулись у Немирівському та об’єднаному із ним Тульчинському районах, будуть у Крижопільському, Могилів-Подільському районах. Тобто ті ротації, які я планувала ще рік тому, вони відбулись – я це декларувала, це і сталося.



Переглядів: 5858
Поширень: 0