Розпочинаючи прес-конференцію, Іван Надольний зазначив, що на виконання завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, з першого липня поточного року реєстраційною службою області визначено етапи до побудови єдиної і зрозумілої для всіх системи реєстрації, яка дозволить надавати послуги, що відповідають світовим вимогам і стандартам. Так, планується обладнати приміщення для реєстрації бізнесу якісною комп\'ютерною технікою, встановити веб-камери та електронні черги.

«Щотижня в Україні реєструються 4 тисячі суб\'єктів бізнесу. І кожного з них повинні зустрічати привітні та уважні співробітники Державної реєстраційної служби, які завжди пояснять, допоможуть, оперативно приймуть і оформлять документи», - зазначив Іван Надольний, звертаючись до присутніх.

Іван Надольний

Станом на перше квітня поточного року в органах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на обліку перебуває понад 124,3 тисячі суб’єктів господарювання, в тому числі 28580 підприємств, установ і організацій та 95738 фізичних осіб.

З початку року зареєстровано 408 підприємств (юридичних осіб) та 2221 фізичних осіб-підприємців. Припинили свою діяльність, або перебувають у процесі припинення з початку року 222 підприємств (юридичних осіб) та 2880 фізичних осіб-підприємців.

За словами начальника реєстраційної служби головного управління юстиції у Вінницькій області, реєстраційний збір для юридичних осіб складає 170 гривень, а для фізичних осіб-підприємців приблизно 34 гривні. Він зазначив, що таким чином, до державного бюджету надходитимуть додаткові кошти, які в подальшому дозволять профінансувати важливі соціальні програми.

Іван Надольний проінформував що, терміни реєстрації бізнесу будуть знаходитись під максимальним контролем реєстраційної служби області. Законом встановлено, що реєстрація юридичних осіб триває до трьох робочих днів, а фізичних осіб - підприємців до двох днів. Так, завдяки єдиному підходу будь-які порушення термінів реєстрації бізнесу будуть зафіксовані і як наслідок будуть прийматися дисциплінарні заходи щодо тих реєстраторів, які не готові якісно виконувати роботу.

Як зазначив Іван Надольний, суттєвих змін, які могли б створити труднощі для реєстрації бізнесу, не прогнозується. Більшість реєстраторів залишаться на своїх місцях, тобто в тих будівлях де працювали раніше. Штат реєстраторів буде збережено майже на 65 відсотків. Проте, паралельно протягом наступних місяців буде проведена робота з пошуку нових, більш комфортних приміщень для реєстрації та розміщення працівників реєстраційної служби в тому числі і в центрах надання адміністративних послуг. Окрім того, запланована робота над поліпшенням матеріально-технічної бази. «Адже це впливає в першу чергу на якість і швидкість обслуговування», - зауважив Іван Надольний.

Також він зазначив про те, що наразі в області працює Реєстраційний портал. Дана система забезпечує формування документів, необхідних для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. В системі створені умови для обміну документами між державним реєстратором та заявником в електронній формі.



Переглядів: 1181
Поширень: 0