Сталий екологічний розвиток і покращення надання комунальних послуг – це четвертий з п’яти пріоритетів, які передбачені Стратегією розвитку міста «Вінниця-2020». До серпня триватиме громадське обговорення проекту, і протягом останнього місяця вже в рамках цього діалогу були проведені три круглі столи. «Кожен небайдужий вінничанин має ознайомитися з документом та дати свої пропозиції, висловити своє бачення, як повинно жити та розвиватися наше місто до 2020 року, адже від реалізації цього документу залежатиме, як будуть жити вінничани та наші нащадки», - каже перший заступник міського голови Вінниці Володимир Кістіон.

Він зупинився на пріоритеті, який має безпосереднє відношення до роботи комунальних служб. Реалізація цього стратегічного напрямку має на меті розвиток дієвої та ефективної інженерно-транспортної інфраструктури та забезпечення населення міста комунальними послугами високого рівня. Мета містить три стратегічні цілі, і відповідно до задекларованих цілей вибудувані кроки їх реалізації.

Першою ціллю є вдосконалена транспортна система, яка забезпечує високий рівень мобільності. Реалізація цілі містить наступні кроки: розробка транспортної політики, оновлення рухомого складу громадського транспорту та транспортної інфраструктури, вдосконалення мережі доріг, організація дорожнього руху, розвиток велосипедного транспорт та створення умов для пішоходів. «Передусім громадський транспорт повинен бути базовим, але в той же час привабливим для городян та зручним», - зауважує перший заступник мера.

Друга ціль – це енергоефективність та захист навколишнього середовища. Вона містить наступні кроки по реалізації: план дій зі сталого енергетичного розвитку (Sustainable Energy Action Plan - SEAP), збирання, переробка та знищення відходів, модернізація системи водопостачання, стічні води та каналізація, електрична мережа й телекомунікаційна інфраструктура.

І остання ціль – це надання комунальних послуг на рівні європейських стандартів, яка містить такі напрямки роботи: стандарти корпоративного управління, реструктуризація та інвестиційні програми, операційне та фінансове управління, продуктивність і показники якості обслуговування

У серпні стратегічна рада опрацює всі пропозиції, які надійдуть на той час від вінничан. Остаточний варіант проекту Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020» буде винесено на розгляд депутатів міськради. «Після прийняття даного документу ми беремо на себе зобов’язання реалізувати його для того, щоб наші мешканці жили зручно, комфортно та в достатку, - каже Володимир Кістіон.

Городяни можуть ознайомитися з проектом Стратегії на сайті міської ради. Коментарі та пропозиції можна надіслати на електронну адресу [email protected]. ​



Переглядів: 3609
Поширень: 0