Для того, щоб знайомитися з інноваціями та досвідом міст у різних сферах та галузях, Асоціація міст України практикує проведення виїзних засідань. Протягом 21-22 листопада чергове таке засідання АМУ проходило у Вінниці. На нього прибуло майже 40 секретарів міських рад міст з усієї України.

За словами виконавчого директора АМУ Мирослава Пітцика, попередньо було проведено опитування серед членів Асоціації щодо місця проведення виїзного засідання, і більшість висловили бажання відвідати саме Вінницю. «Крім того, що під час засідань вирішуються наболілі проблеми, ми усі бажаємо познайомитися також із досвідом, який має місто, - каже Мирослав Пітцик. – І, я думаю, що багато хто з присутніх поїде з Вінниці із активним бажанням реалізувати напрацювання, побачені тут».

«Ми відкриті і завжди готові до співпраці з вашими містами, - зауважує мер Вінниці Володимир Гройсман. - Приємно, що взаємодія є не тільки на рівні міських голів, а й секретарів міських рад. Дуже важливим є обмін досвідом між представницькими органами на місцевому рівні».

В ході засідання секретарі міських рад обговорили підсумки опитування громадської думки щодо роботи органів публічної влади та проблеми, на які варто звернути увагу владі. Також за підсумками засідання Спілкою секретарів місцевих рад АМУ було підготовлено два звернення до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова: про стан та перспективи бюджетного забезпечення територіальних громад та проведення нинішнього опалювального сезону.

Наступного дня секретарі міських рад відвідали комунальне підприємство «Трамвайно-тролейбусне управління», де ознайомилися з реорганізацією транспортної системи міста та територіальний Прозорий офіс. «Найбільше мене вразила якість надання послуг у Прозорих офісах Вінниці, що є яскравим прикладом того, як це має відбуватися по всій Україні, - каже секретар міської ради міста Южне Дмитро Любівий. - А ще у Вінниці правильно обрано напрямок розвитку громадського транспорту. Міська влада продумано і грамотно підходить до питання транспортного забезпечення тому, що проблема перевантаженості доріг через маршрутні таксі присутня в усіх великих містах».

Секретар міської ради Кривого Рогу зауважив, що особливо Вінниця запам’яталася чистотою: «Знаючи наскільки це велика праця, хочу відмітити, що керівництво, яке курує ЖКГ, спрацьовує на відмінно».

Окрім того, гості ознайомилися з роботою Діагностичного центру та Сall-центру Вінницької міської ради «Цілодобова варта».​



Переглядів: 4516
Поширень: 0