За останній рік депутатської діяльності була започаткована та втілена низка різноманітних справ, про що буде розповідатися нижче.

Разом із громадською організацією «Союз Чорнобиль України» Сергій Кудлаєнко вивчив проблеми чорнобильців і допомагав їм отримати кваліфіковану юридичну допомогу.

Так, в рамках даної справи, вже троє вінничан отримали позитивне рішення Європейського суду. Посадовець, в свою чергу, зазначив, що «такі рішення будуть прийматися надалі і та категорія громадян, які здійснили подвиг у 1986 р., отримає достойне утримання від держави».

Також надалася висококваліфікована юридична допомога по оформленню та отриманню пенсій чорнобильців, які, зважаючи на деякі фактори, роками не можуть отримати належне пенсійне забезпечення.

Депутат Вінницької обласної ради також повідомив, що більш ніж 1 тис. дітей, згідно з графіком, відвідали розважальний центр «Ігроманія». Це сприяло їхньому фізичному, розумовому розвитку та вмінню спілкуватися у колективі. Цьому передувало те, що проводячи зустрічі з громадянами, у вигляді виїзних громадських приймалень по Вінницькій області, чиновник стикнувся з тим, щоє велика кількість дітей, які позбавлені батьківського піклування. Особливо це стосується дитячих будинків. Порадившись зі своїми колегами, він вирішив спільними зусиллями надати їм благодійну допомогу в якості розважальних заходів.

- Відвідавши сільські школи, я побачив, що життя цих дітей надто відрізняється від життя дітей у місті. Ці діти багато працюють фізично, допомагаючи своїм батькам, але немає таких закладів, де б вони могли провести свій вільний час. Тому я вирішив на день захисту дітей 1 червня 2013 року максимально організувати хоча б у цей день для них відпочинок. Для цього я організував підвіз дітей до центрального парку культури та відпочинку, де їх зустріли організатори та надали можливість «побувати у казці»: відвідати каруселі, батути, прийняти участь у різноманітних конкурсах, кожна дитина мала можливість отримати подарунок та заохочувальні призи. Потім вони організовано були відправлені до місця проживання, про що я отримав відповідне повідомлення, - додав Сергій Кудлаєнко.

Під час доповіді, Сергій Кудлаєнко, повідомив про те, що він максимально залучає молодь у День Перемоги для того, щоб вони допомогли провести цей широкомасштабний захід привітання ветеранів у вигляді привітальних листівок, безкоштовних фото на пам’ять, безкоштовних дзвінків друзям, польових кухонь та концертів вшанування пам’яті про подвиги ветеранів.

Що ж стосується сучасного світу, то з огляду на те, що не кожна сім’я можесобідозволитипридбатидля дитиникомп’ютер, а час вимагає знання його хоча б в межах користувача, Кудлаєнкоздійснив можливістьвстановлення Wi-Fi у школах Вінниці. Також для поліпшення надання дітям якісного навчання ним були започатковані індивідуальнаосвіта вчителів комп’ютерній грамоті.

- Для більш тісного зв’язку між депутатом та навчальними закладами мною була започаткована традиція зустрічей з вчительським та батьківськими колективами, привітання з 1 вересня та останнім дзвоником, проміжними загальними батьківськими зборами…- розповів Сергій Кудлаєнко. - Зважаючи на те, що діти проводять більше часу за комп’ютерами, що обмежує їхнє спілкування та тягу до отримання знань через книгу, започаткував та втілив установку Wi-Fi у бібліотеках Вінниччини з метою заохочення більшої кількості дітей та їх батьків до читання та розширення їхнього кругозору.

Протягом року, депутат обласної ради проводив прийоми громадян, як ним особисто так і його громадською приймальнею, куди звертались багато представників різних громадських організацій (ГО).В рамках цього, були започатковані кругли столи із залучення багаточисельних діючих громадських організацій (ГО), де спільними зусиллями вирішувалися різноманітні питання. Це нам дало можливість впливати на процеси шляхом звернень до Уряду та інших високопосадовців з конкретними пропозиціями.

- Депутат не може бути відірваний від громади, тому діяльність його має бути всебічна. У моєму розумінні депутат – це та людина, яка живе у суспільстві і переймається тими самими проблемами, що і громада. Тому я відвідую усі збори у ЖЕК-ах старших по будинках, відповідаючи на не завжди зручні запитання, але намагаюся спільно з ними шукати шляхи вирішення проблем, які у них виникають. Для того, щоб якось налагодити їхній відпочинок, після поради із старшими по будинках, я влаштовую дворові концерти, щоб жителі даного мікрорайону спільного проводили своє дозвілля разом із сусідами та сім’ями. Я вважаю, що позитивне налаштування трохи поліпшить їхнє життя, - продовжив доповідь Кудлаєнко.

Також було започатковане разом із жителями різних мікрорайонів Вінниці спільне прибирання прибудинкових територій для того, щоб особистим прикладом заохотити інших жителів міста та їх дітей до підтримання порядку.

Вже другий рік поспіль були організовані безкоштовні паломницькі поїздки до подільської святині – Лядівського чоловічого монастиря. Зважаючи на те, що у цьому році виконується 1000 років з дня заснування монастиря бажаючих відвідати його значно більше ніж минулого року.

Разом з керівником ГО «Гармонія» - Панасюк Раїсою Василівною були розроблені та втілені в життя творчі та інші проекти, які стосуються людей з обмеженими можливостями.

Слід зазначити, що Сергій Кудлаєнко отримав нагороду у м.Ялта за 1 місце за результатами Конкурсу, проведеного в рамках Програми Ради Європи на Конференції кращих практик місцевого самоврядування в номінації «Ефективне управління і надання громадських послуг».

Також він підтримав всеукраїнський молодіжний форум, який вперше успішно пройшов у м. Вінниці.

До громадської приймальні цього року звернулося близько однієї тисячі чоловік з різних питань:

  • Матеріальна допомога – звернулось 197 чол., з них: 22чол. надана допомога з депутатського фонду, а іншим 175 чол. власними силами
  • Питання нарахування пенсій – 37 чол. (позитивно -18 чол.)
  • Соціальні питання – 163 чол.
  • Житлово-комунальні – 267 чол.
  • Земельні – 17 чол.
  • Медична реформа -197 чол.
  • Транспортна реформа – 71 чол.
  • Пішохідні переходи – 2чол. (колективних (311 підписів))
  • Ремонт дахів – 146 чол.(колективні)
  • Облаштування дитячих майданчиків – 73 чол.
  • Працевлаштування - 19 чол. (позитивно -2 чол.)

Сергієм Кудлаєнком, як депутатом, були підготовлені 37 звернень на які отримані 19 відповідей (11 з них позитивні).

- Стараюсь не обійти увагою людей, професії яких не завжди належним чином оцінені державою (вчителі, лікарі, журналісти, військові і т.д.). Намагаюсь потрапити у всі колективи медичних закладів, шкіл, засобів масової інформації, теле- та радіокомпаній, «Укрпошти», бібліотек і т.д.

Думаю, що цими діями моя депутатська діяльність не буде обмежена та хочу порадитись з громадою, які моменти у суспільному житті Вінниччини були мною упущені. Думка громади допоможе мені, як депутату, принести більше користі для розвитку Вінниччини, - підсумував свою доповідь Сергій Кудлаєнко.

На зустрічі також були присутні:

1

Анфілова Наталя Михайлівна

Ленінська рада ветеранів

2

БалакановаЛідіяМаксимівна

Голова Ленінськоїрадиветеранів

3

Бойчук Микола Петрович

ГоловаВінницькоїміськоїорганізації «Союз ЧорнобильУкраїни»

4

БурийВолодимирДмитрович

Голова «Спілкиветераніввійськзв’язку»

5

Каракой Михайло Володимирович

Голова обласної ради громадськоїорганізації «ВетераниМіністерствавнутрішніх справ»

6

КозякВалерійВасильович

Голова Громадськоїорганізації «Захистдітейвійни»

7

КолисюкВіталій Степанович

Заступник начальника медичного центру, заслуженийлікарУкраїни

8

КостінМикола Федорович

Заступник головиобласноїрадиветеранів

9

ПавленкоВікторВасильович

Голова міськоїрадиветеранів

10

Панчук Сава Петрович

Голова обласноїревізійноїкомісії «Союз ЧорнобильУкраїни» 

11

ПеребитюкАнатолійМиколайович

ГоловаВінницькоїміськоїспілкиучасниківбойовихдій в Афганістані

12

Сташенко Наталя Миколаївна

Голова Староміськоїрадиветеранів

13

ФаламєєвАнатолійВасильович

Голова міськоїревізійноїкомісії, член обласноїревізійноїкомісії ГО «Союз ЧорнобильУкраїни» 

14

Федик Михайло Миколайович

Заступник головиобласноїорганізації «Союз ЧорнобильУкраїни»

 



Переглядів: 651
Поширень: 0