Сьогодні, 10 січня, в прокуратурі Вінницької області підбивали підсумки роботи за 2013 рік. Під головуванням прокурора області Олександра Мрихина та за участі першого заступника начальника Головного управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Генеральної прокуратури України Володимира Бойка учасники засідання колегії також обговорили і заходи, спрямовані на підвищення ефективності їх діяльності та зміцнення законності в регіоні, основні завдання на наступний період.

Прокуратура області підбила підсумки роботи за 2013 рік

За словами Мрихина О.М., вжиті координаційні, організаційні та наглядові заходи певною мірою сприяли стабілізації та оздоровленню криміногенної обстановки в області. Так, рівень злочинності в розрахунку на 10 тисяч населення є меншим загальнодержавного. Більше ніж на 17 відсотків зменшилось число злочинів, вчинених неповнолітніми.

На сьогодні посилено й кримінально-правову протидію корупційним проявам та організованій злочинності. Зокрема, правоохоронцями області знешкоджено 5 організованих груп, якими вчинено 20 злочинів.

Підсумки роботи прокуратури за 2013 рік: державі повернуто 29 млн грн та 300 гектарів земель

Вжито заходів і до посилення захисту прав громадян на оплату праці, соціальне та пенсійне забезпечення. За актами прокурорського реагування у цих сферах притягнуто до відповідальності 26 посадовців органів державного контролю, виплачено майже 4 млн грн заборгованості з заробітної плати.

Активно здійснювався захист інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній та земельній сферах. Достатньо сказати, що наглядовими і представницькими засобами прокурори стягнули до бюджету понад 29 млн грн, повернули в державну та комунальну власність майже 300 гектарів земель.

Значний обсяг роботи виконано й на інших напрямах прокурорсько-слідчої діяльності.

Водночас, в організації роботи органів прокуратури Вінниччини є ряд проблемних питань, недоліків і прорахунків. Для їх усунення колегією розроблено ряд заходів, тому в найближчій перспективі на всіх прокурорсько-слідчих працівників покладається розв’язання цілого ряду складних і відповідальних завдань.

Підсумовуючи роботу колегії, Бойко В.Н. наголосив на чіткому й безумовному виконанні завдань, поставлених перед працівниками прокуратури, та окреслив визначені Генеральною прокуратурою України пріоритети на наступний рік.



Переглядів: 5048
Поширень: 0