Житлово-комунальна сфера завжди була і залишається однією з найважливіших, адже від ефективності роботи комунальних служб значною мірою залежить життєдіяльність міста в цілому. 15 січня про спільну роботу у минулому році на розширеній нараді, яку проводив міський голова Володимир Гройсман, прозвітували директори чотирьох профільних департаментів і керівник відділу оперативного реагування «Цілодобова варта». Також вони розповіли про плани та ключові завдання, які потрібно виконати вже у цьому році.

Володимир Гройсман подякував керівникам комунальних підприємств та департаментів за проведену роботу у непростому році, зазначивши, що спільними діями вдалося досягти кращих результатів, аніж у попередні роки. Водночас він підкреслив, що основними пріоритетами роботи, на які необхідно звернути увагу працівникам житлово-комунального комплексу міста, - це підвищення якості послуг, розширення спектру додаткових послуг та раціональне використання ресурсів.

«Я розумію, скільки було і залишається проблем, - це в основному фінансування виконання робіт. Розумію, як було нелегко приймати ті чи інші рішення, щоб достатньо результативно попрацювати в 2013 році, але я оптимістично дивлюся у наступний рік, - каже міський голова. – У нас є багато завдань, які побудовані відповідно до прийнятої у минулому році Стратегії розвитку міста. Але окрім них залишається ряд пріоритетних підходів, які ми маємо з вами забезпечити. Основне - орієнтуватися на людей і якість обслуговування. Це один із самих важливих критеріїв оцінки вашої роботи. Для мене це має визначальне значення, адже ми працюємо на вінничан, і вони мають вчасно отримувати якісні послуги. Друга принципова позиція – постійне підвищення якості виконання робіт. Починаючи від асфальтування розкопок і завершуючи будівництвом крупних об’єктів. І ще одна дуже важлива позиція – максимально раціональне використання ресурсу».

Окремо мер зупинився на наданні комунальними підприємствами додаткових послуг, адже вони мають не «проїдати» бюджетні кошти, а розвиватись, ставати сучасними та мобільними, і використовувати закумульований ресурс на модернізацію. Цей напрямок роботи потрібно розвивати і попит на нього вже є. Але для того, щоб це було ефективно – послуги мають бути передусім якісні, швидкі та доступні за ціною.

Приємною новиною для комунальників стало те, що у 2014-му для роботи муніципальних підприємств житлово-комунальної сфери планується закупити нову техніку. Йдеться про оновлення парку ТТУ за рахунок придбання нових тролейбусів та автобусів, нові сміттєвози, прибиральну техніку для магістральних доріг та міні-техніку у ЖЕКи, а також будівельну техніку.



Переглядів: 3066
Поширень: 0