Вранці 28 січня на центральну площу міста прийшли ті, хто переживав, щоб події, які сталися кілька днів тому біля Вінницької облдержадміністрації, не повторились у міській раді. Переважно – чоловіки різного віку. Прийшли, щоб стати на захист міста в разі можливих провокацій.

Станом на вчорашній день по місту такі розмови ходили. Правоохоронні органи зі свого боку вжили заходів для забезпечення громадського порядку. Але жодної активності вони не проявляли.

Майдан Незележності у Вінниці

Людей на площі перед міською радою зібралось доволі багато. До вінничан одразу вийшов міський голова Володимир Гройсман з своїми заступниками та депутатами міської ради. На початку зустрічі всі вшанували пам\'ять та схилили голови на знак скорботи за загиблими через останні події в країні. Володимир Гройсман ще раз підкреслив, що засуджує насильство і сподівається, що вже сьогодні будуть зроблені перші кроки для політичного вирішення ситуації мирним шляхом, і важливо, щоб людей почули. Міський голова також підкреслив, що не бачить іншого майбутнього для розвитку України як повернення на шлях європейської інтеграції.

Володимир Гройсман: В моєму серці два прапори – України і Вінниці

Стосовно ситуації в місті Володимир Гройсман запевнив, що влада Вінниці стане на заваді будь-яким спробам насильства та деструктивних дій на території міста. «У місті ніколи нікому не чинилось і не буде чинитись жодних перешкод для вільного і мирного виявлення своєї думки. І для Вінниці дуже важливо, щоб жодних провокацій, жодного насильства у місті і надалі не було. Все, що потрібно для цього робити – ми зробимо, - підкреслив Володимир Гройсман. – Ми працювали і будемо працювати для нашої громади. У моєму серці є два прапори, яким я присягав і присягаю: прапор України і прапор Вінниці. У мене і моїх колег є ваша довіра, яку ми дуже цінуємо, і докладемо усіх зусиль, щоб у Вінниці був мир і спокій».

Він також подякував людям за небайдужість до міста та повідомив, що вчора міська рада зробила офіційне звернення до вінничан і усіх органів влади щодо подій в Україні, а також прийняла міський бюджет.



Переглядів: 11294
Поширень: 0