Минулого тижня новопризначений Міністр охорони здоров\'я України Олег Мусій повідомив, що реформу охорони здоров\'я, попри заяви політиків, ніхто зупиняти не буде. «Реформа триватиме після того, як буде проведено аналіз щодо методів її впровадження», – зазначив урядовець. На його думку, МОЗ України необхідно зайнятись з’ясовуванням того, чим незадоволене населення. «Міністерство буде працювати за запитом людей і реагувати на запит людей, а не на запит чиновництва чи Кабінету Міністрів», – наголосив Олег Мусій. Про це повідомляється на сайті відомства  http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20140227_h.html.

Вінниччина і зокрема місто Вінниця, яке потрапило у перелік міст та регіонів, де впроваджувалася медреформа, ще до ухвалення парламентарями цього закону намагалось переконати столичних чиновників усіх рівнів в тому, що реформування необхідне, але в інший спосіб і не так стрімко. Були напрацьовані і передані пропозиції та бачення того, як це потрібно робити, спираючись на досвід Вінниці. Однак вони так і залишились поза увагою органів державної влади. «Ми завжди були досить критично налаштовані до медичної реформи, і в нас постійно були суперечки з урядом, Адміністрацією Президента та іншими відомствами, які відповідали за цей напрямок, - зазначив в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов під час сьогоднішнього засідання медколегії. - Я думаю, що ні в кого немає сумніву в тому, що і до, і під час впровадження реформи, у медичній галузі завжди були проблеми, і необхідність змін є. Але міняти потрібно правильно. А про те, як це необхідно робити, можете сказати тільки ви – професіонали».

Сергій Моргунов повідомив, що вчора мав зустріч з Віце-прем’єр-міністром з регіонального розвитку Володимиром Гройсманом, в тому числі і з цього питання. Володимир Гройсман наголосив, що потрібно оперативно, не затягуючи, зібрати конкретні пропозиції працівників медичної галузі, які мають бути узагальнені та систематизовані міським департаментом охорони здоров’я. І Віце-прем’єр-міністр, який з власного досвіду, ще працюючи міським головою, чудово знав проблематику міської медицини – буде вносити пропозиції щодо необхідності змін у медичну реформу. «Найближчим часом Володимир Гройсман буде ініціювати проведення відповідної наради з медицини, проводити консультації з Міністром охорони здоров’я, і всі зібрані Вами пропозиції будуть доведені і передані», - сказав Сергій Моргунов.



Переглядів: 3558
Поширень: 0