Про це на брифінгу у вівторок 11 березня повідомив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. Однак він наголосив, що сьогодні, при розгляді питання можливого підвищення тарифів, на першому місці – питання спроможності людей сплачувати за тарифами, в разі їхнього зростання.

«Має бути побудована якісна модель соціальних компенсаторів. Ми сьогодні вже над цим працюємо. Вже була перша зустріч в Мінфіні щодо захисту тих, хто не в змозі, у разі підвищення, оплачувати за житлово-комунальні послуги. Це має бути комплексне рішення, над яким працюємо і винесемо на розгляд уряду, а також презентуємо широкому загалу. Сьогодні поки жодних рішень немає», - прокоментував Володимир Гройсман.

Він також наголосив, що питання тарифної політики нерозривно пов’язані із заробітною платою в країні, яку роботодавці не завжди платять офіційно, уникаючи таким чином оподаткування. Тому не так просто буде визначити, хто в змозі сплачувати за житлово-комунальні послуги, а хто потребує допомоги держави.

«Це проблема для економіки. Маємо тільки ті цифри, які маємо і з ними будемо працювати. Має бути комплексний підхід щодо виведення з тіні заробітних плат українців. Це не тільки сплата податків сьогодні, а це майбутнє кожної людини з точки зору його пенсійного забезпечення», - додав урядовець.



Переглядів: 3407
Поширень: 0