14 березня на військовому полігоні, що на Чернігівщині, відбулася активна фаза комплексного тактичного навчання вітчизняних Збройних Сил. Танкові, артилерійські, високомобільні десантні, протиповітряні та авіаційні підрозділи вдало виконали завдання щодо відбиття нападу умовного противника, здійснили вогневі маневри, вразили цілі у визначених секторах та відпрацювали елементи взаємодії. Задіяні у навчаннях підрозділи продемонстрували готовність виконувати завдання за призначенням та підвищили польову виучку особового складу.

Дії учасників навчань особисто оцінювали Голова Верховної Ради України, Виконуючий обов’язки Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Олександр Турчинов та виконуючий обов’язки Міністра оборони України Ігор Тенюх.

«Враховуючи те, що Російська Федерація ввела свої війська в Автономну Республіку Крим, Збройні Сили України приведені у повну бойову готовність. 3 березня розпочалися навчання української армії по всій території нашої держави», – підкреслив Олександр Турчинов.

«Сьогодні проходили реальні навчання – працювали одночасно танкові, аеромобільні частини, артилеристи та інші мобільні підрозділи. Вони відпрацьовували між собою чітку взаємодію. Безумовно, є ще над чим працювати. Але головне – ми побачили, що військові готові захистити свій народ, свою Батьківщину», – відзначив Голова Верховної Ради України. За його словами, незважаючи на те, що останні 3-4 роки проходило системне знищення нашої армії, він дякує військовим, які працюють у важких умовах.

«Наша армія існує, вона працює, вона готова боронити та захищати нашу країну», – підбив підсумки навчань на Чернігівщині Олександр Турчинов.

Він наголосив, що в умовах сьогодення дуже важливо, що серед офіцерів, сержантів та солдатів панує високий бойовий дух.

«Військовослужбовці відчувають свою відповідальність перед українським народом. І це відчуття зміцнює наші Збройні Сили. Окремо я дякую всім офіцерам, сержантам та солдатам, які несуть службу на території Автономної Республіки Крим», – відзначив Виконуючий обов’язки Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.

Олександр Турчинов наголосив, що у простих громадян такий самий патріотичний настрій, як і у військовослужбовців Збройних Сил.

«Настрій захищати Україну та не допустити ворога на нашу територію. Інформую вас, що десятки тисяч наших громадян добровільно ідуть до військкоматів, щоб записатися до Збройних Сил. Також люди готові допомагати ресурсами, враховуючи ту ситуацію, яка сьогодні склалася, готові віддати армії все, що тільки можливо», – підкреслив Олександр Турчинов.



Переглядів: 4070
Поширень: 0