Для обговорення нагальних питань сьогодення щодо охорони громадського порядку, а також посилення боротьби з криміногенними проявами, зібралися керівники правоохоронних органів Вінниччини, органів місцевого самоврядування, голова обласної державної адміністрації та представники громадських організацій.

міжвідомча нарада в прокуратурі Вінницької області

Крім того, в.о. прокурора області зауважив: "Ні для кого не секрет, що є сили, які намагаються спровокувати внутрішні суперечки, громадянське протистояння. Вони роблять усе для того, щоб залякати українців, посіяти серед них паніку і страх за своє життя й майбутнє. У противагу ми маємо згуртуватись й усі разом протистояти будь-якому беззаконню, що має, чи матиме, прояви на території Вінниччини".

Як зазначив заступник прокурора області Михайло Козачук, "хоча спільними скоординованими заходами всіх правоохоронних органів Вінниччини вдалось стабілізувати криміногенну обстановку в регіоні, про це свідчить зменшення на 47 відсотків упродовж двох місяців поточного року кількості вчинених злочинів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, підстав для заспокоєння немає.

В.о. прокурора Вінниччини готовий працювати в нових умовах

Адже, цього року вже скоєно 178 особливо тяжких злочинів, значно збільшилась і кількість умисних вбивств, третина з яких залишилася нерозкритими. Значна їх частина вчиняється з корисливих мотивів, із застосуванням зброї, проникненням у житло та в стані алкогольного сп’яніння.

Також удвічі більше скоєно розбоїв, окремі з яких вчинено під прикриттям масових акцій протесту та з метою заволодіння зброєю".

За два з половиною місяці вже скоєно 68 кримінальних та 328 адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням порядку придбання, зберігання та продажу вогнепальної, холодної та пневматичної зброї, бойових припасів.

Виявлено 52 випадки незаконного поводження із вогнепальною зброєю, що так само має тенденцію до зростання у порівнянні з минулим роком.

"Ми повинні протидіяти злочинності у чіткій взаємодії. Не залишається осторонь й таке наболіле на сьогодні питання, як боротьба з корупцією. Прокуратура забезпечуватиме реагування на кожен факт таких проявів. При цьому, хотів би зауважити, що робота правоохоронців значною мірою відволікається на численні заяви окремих громадян, організацій про нібито злочини, які є емоційними і не мають під собою ніякого підґрунтя. Перевірці кожної такої заяви приділяється значний час та ресурси, а в кінцевому результаті злочинна діяльність не підтверджується. І це відбувається у той час, коли реальні злочини залишаються поза увагою.

Ще раз хочу наголосити, що ми розраховуємо на активну співпрацю громадських активістів. Впевнений, що інформація, якою вони володіють, може стати корисною у розкритті резонансних злочинів, у боротьбі із корупцією. Необхідно налагодити оперативний обмін інформацією, побудувати наші стосунки на взаємній довірі. Так ми зможемо стабілізувати обстановку та виправдати довіру громадян ", - зазначив Михайло Козачук.

Наприкінці зустрічі перший заступник, в.о. прокурора області В\'ячеслав Соколовий підкреслив: "Прокуратура має бути зразком згуртованості й правопорядку. Наше основне завдання - це захищати особу, суспільство, державу та бути справді Народною прокуратурою".

Членами засідання розроблено ряд заходів щодо упередження протистоянь, нормалізації громадського порядку, забезпечення безпеки громадян та стабільного функціонування владних структур.



Переглядів: 4082
Поширень: 0