Керівників обласних комунальних закладів будуть знімати по мірі закінчення контрактів і обиратимуть нових шляхом громадських обговорень, як це відбувається із головними лікарями медичних закладів Вінниччини. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Свитко, звітуючи про 100 днів своєї роботи на посаді.

Розповідаючи про 100 днів своєї роботи, Сергій Свитко підкреслив як досягнення принцип, за яким навесні цього року знімали та обирали головних лікарів. Нагадаємо, своїм розпорядженням голова облради звільнив 32 керівників медзакладів з займаних посад, пояснюючи це закінченням у тих контрактів. Нових голів призначали на громадських обговореннях.

Керівників комунальних підприємств «попросять» слідом за головними лікарями. Голова обради обіцяє публічність

- Кожен лікар, який впевнений у тому, що зможе керувати закладом, міг подати свою заяву, погодивши її з колективом. У обговореннях узяли участь близько 70 громадських організацій та спеціалісти, які надавали свої висновки , - розповідає Сергій Свитко. – Щоправда, відомі випадки, коли колишні керівники тиснули на своїх підлеглих. Вочевидь, наше суспільство ще не зовсім готове до публічності.

При цьому, голова облради не виключає, що й за новим методом призначень могли траплятись випадки хабарництва. Принаймні, пообіцяв розібратися із чутками про те, що деяким новопризначеним головним лікарям за свою посаду таки довелось заплатити по 50 тисяч доларів.

Натхненний заявою міністра охорони здоров’я Олега Мусія про те, що практику Вінниччини можуть застосувати по всій Україні, Сергій Свитко оголосив «чистку рядів» й у інших закладах комунальної власності. Принцип той же – тих, у кого закінчився контракт, «попросять» з правом повернутися, але вже після обговорень.

Керівників комунальних підприємств «попросять» слідом за головними лікарями. Голова обради обіцяє публічність

Слідом за лікарнями, відомо, що своїх очільників чекатимуть два навчальні заклади. Так, звільнено керівників Вінницького училища культури та Тульчинського училища культури. Наразі саме від екс-директорів цих закладів і подані заяви на розгляд громадськості.

- Практика з обиранням керівників через обговорення торкнеться всіх комунальних підприємств. При цьому, будемо перевіряти фінансову діяльність деяких, бо маємо до них чимало питань, - наголосив Сергій Свитко.



Переглядів: 4123
Поширень: 0