Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував Верховному Головнокомандуючому Петру Порошенко негайно приступити до будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

Про це «Цензор.НЕТ» повідомили в Дніпропетровській ОДА.

Інженерний проект та техніко-економічне обгрунтування Дніпропетровська облдержадміністрація передала вчора на затвердження в адміністрацію президента. За словами Коломойського: «Мирну Фінляндію від Сталіна врятувала «лінія Маннергейма». Таку лінію повинна побудувати і Україна, щоб захистити себе від Путіна. Стіна на кордоні Ізраїлю дозволяє ефективно відбивати атаки терористів».

Проект передбачає установку протягом 5-6 місяців суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом.

Коломойський запропонував Порошенку будувати стіну на кордоні з Росією і обіцяє дати грошей

Підходи до загородження повинні перегороджувати ровами і колючим дротом як з російського, так і з українського боку, щоб виключити доступ до загородження мирних жителів і тварин. Ширина ровів і глибина повинні забезпечити їх недоступність для автотранспорту і бронетехніки.

Закрите для проникнення випадкових людей простір між ровами і зборами повинно бути повністю заміноване сигнальними і протипіхотними мінами.

За металевого паркану може бути пропущений електричний струм.

Загородження буде прикриватися мотоманевренними групами українських військ, прикордонниками та Нацгвардією. При наявності таких капітальних споруд, збройні сили України зможуть ефективно відсікти терористів від їхніх російських баз, і зупинити приплив найманців, зброї та боєприпасів через кордон.

Вартість установки металевої огорожі протягом 1920 кілометрів державного кордону складе близько 50 мільйонів євро. Загальна вартість інженерних робіт по створенню такого загородження складе не більше 100 мільйонів євро. Всі роботи будуть здійснені силами українських підприємств.

Значну частину інженерних робіт по створенню такого загородження вже зараз готовий профінансувати благодійний фонд "Дніпро-1". При наявності державної фінансової підтримки та прийнятті рішення президентом України Петром Порошенко, фонд "Дніпро-1" готовий виконати весь обсяг зазначених та побудувати укріплену лінію державного кордону на території трьох областей протягом 5-6 місяців. Для реалізації проекту необхідно його затвердження Верховним Головнокомандувачем.
 



Переглядів: 4540
Поширень: 0