У присутності голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника 8 липня на базі казенного науково-виробничого об’єднання «Форт» МВС України було здійснено контрольний відстріл пластин для нової партії бронежилетів.

Губернатор особисто перевірив міцність пластин бронежилетів для вінницьких бійців

Виготовлені житомирським підприємством, металеві пластини пройшли термооборобку на Краснянському «Агромаші», що у Тиврівському районі. Результати їх відстрілу засвідчили: пластини витримують кулі стандарту НАТО (5, 56 мм) та автоматів «АК-74» (5,45 мм) й «АКМ» (7,62 мм). І жодна з куль випробуваної зброї не залишила наскрізного пробиття.

Тож уже завтра сотня нових бронежилетів 4 класу захисту відбуде на місце дислокації батальйону територіальної оборони № 9. Більше того, експериментальний відстріл пройшли й пластини, виготовлені «Агромашем» з австрійського металу. Їх товщина складає 5 мм (на відміну від 8 мм житомирського виробництва), тож їх вага буде дещо меншою, а відтак і бронежилет – легшим для використання.

Губернатор особисто перевірив міцність пластин бронежилетів для вінницьких бійців

«Через тендерні перепони ми не змогли за бюджетні кошти оперативно забезпечити наших бійців бронежилетами, тому почали шукати альтернативні варіанти вирішення цієї проблеми. Через житомирське підприємство за кошти благодійного фонду ми передали 80 засобів захисту для військового госпіталю, працівники якого перебували безпосередньо у Слов’янську, - повідомив керівник області Анатолій Олійник. - Ще 51 бронежилет, виготовлений, як і сьогоднішня партія, коштом народного депутата України Олександра Домбровського, завезли бійцям нашого батальйону територіальної оборони. І вже наступного дня, коли стався збройний напад на один із блок-постів, наші військовики, обклавши машину саме цими бронежилетами, змогли дістатися місця події і врятувати життя прикордонників, які там перебували».

Губернатор особисто перевірив міцність пластин бронежилетів для вінницьких бійців

За словами голови облдержадміністрації, з відстріляних сьогодні пластин вже завтра до батальйону територіальної оборони будуть направлені 100 бронежилетів. Надалі ж механізм повного забезпечення вінницьких військовиків засобами захисту буде відпрацьовуватися через Краснянський «Агромаш», метал якого пройшов випробування. Тож, як зазначив Анатолій Олійник, уже в четвер-п’ятницю до батальйону територіальної оборони № 9 буде відправлено бронежилети уже вінницького виробництва.



Переглядів: 4338
Поширень: 0