8 липня 2014 р. набула чинності постанова Кабінету міністрів України (№230 від 02.07.2014) про реорганізацію структури Держархбудінспекції України, відповідно до якої територіальні органи інспекції стануть підрозділами центрального апарату.

Сьогодні вже розпочато ліквідацію старої структури Інспекцій держархбудконтролю на місцях та створення на їх базі департаментів у складі ДАБІ. Нова структура запрацює вже до кінця місяця, а до кінця року завершаться усі формальні процедури пов’язані з реорганізацією.

Відбудеться реформування територіальної структури ДАБІ, оновлення кадрового складу працівників, спрощення доступу до державних послуг. Зміни в структурі інспекції – це лише перший крок, що дозволить зробити її роботу більш прозорою, якіснішою та ефективнішою.

Результатом реорганізації структури ДАБІ України стане зниження кількості випадків зловживань на місцях, підвищення професійного рівня працівників інспекції та посилення рівня оперативності реакції Держархбудінспекції на порушення будівельних норм та стандартів.

Це дасть змогу підвищити управлінську та виконавчу дисципліну в центральному апараті та регіональних відділеннях інспекції, а також посилити інспекторський склад ДАБІ, що значно підніме якість роботи на місцях.

Керівник Держархбудінспекції Максим Мартинюк переконаний, що завдяки реорганізації відомства вдасться мінімізувати ризики корупції при наданні адміністративних послуг населенню, малому та середньому бізнесу.

«Маючи статус окремої юридичної особи територіальні органи Держархбудінспекції були такими собі закритими осередками корупційних схем у регіонах. Простій людині було просто неможливо достукатися зі своїми проблемами в кабінети посадовців. Ми змінюємо філософію та основні підходи до роботи з громадянами. Якість, доступність, професійність та чесність стануть основними рисами реформованої ДАБІ України. Людям причетним до корупційних схем не буде місця в оновленій Держархбудінспекції», - зазначив Максим Мартинюк.

ДАБІ України – це центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики в сфері забезпечення державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду. Зокрема, Держархбудінспекція приймає в експлуатацію збудовані об’єкти, видає дозволи на виконання будівельних робіт, надає підприємцям ліцензії на ведення діяльності в сфері будівництва, а також слідкує за дотриманням державних норм та стандартів в процесі будівництва.

Більше інформації про діяльність ДАБІ України можна отримати на офіційному сайті.



Переглядів: 3783
Поширень: 0