7 серпня Вінницька міська рада ухвалила рішення «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника», яке передбачає маркування товарів російського виробництва та проведення акцій на підтримку українського виробника. Депутати міської ради запропонували вінницьким підприємцям, які торгують продуктами харчування, іншими предметами та засобами, маркувати товари російського виробництва.

Сьогодні Україна поки що не запровадила офіційно санкції проти Росії. Але, за інформацією національних ЗМІ, підготовча робота у цьому напрямку триває, і на цьому тижні очікується, що на державному рівні будуть зроблені певні кроки.

Разом з тим, багато українців, і вінничан зокрема, протягом останніх кількох місяців вже воліють бойкотувати товари російського виробництва гривнею – не купуючи продукцію, яка виробляється державою-агресором.

Перша хвиля такого прояву патріотизму відбулась ще у березні, після окупації «зеленими чоловічками» Автономної Республіки Крим. Але сьогодні це питання стоїть особливо гостро, адже у нашій державі фактично йде неоголошена війна з Російською Федерацією. Придбання російських товарів – це побічна підтримка економіки цієї держави

Маркування товарів російського виробництва та проведення акцій на підтримку українського виробника допоможе вінничанам зорієнтуватись у тому розмаїтті продукції, яка представлена на полицях наших магазинів.

«Я думаю, що бізнес віднесеться до цього з розумінням. В умовах фактично неоголошеної війни, - і збройного конфлікту на Сході, і економічної війни, - коли Росія постійно щось там знаходить у наших продуктах, чи навіть з тими польськими яблуками вже весь Інтернет сміється, ми однозначно повинні і з патріотичної точки зору, і в принципі – відреагувати. І дати можливість всім нашим людям бачити, який товар вони купують. Я думаю, що це наше рішення перш за все буде на користь українського товаровиробника. І друге – ми не будемо побічно підтримувати російських виробників, за кошти яких в тому числі, як платників податків, сьогодні йдуть воєнні дії на Сході нашої держави», - сказав в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко повідомив, що напередодні засідання міськради проект цього рішення вже обговорювався із Радою підприємців при міському голові. Вінницькі бізнесмени підтримали цю ініціативу та висловили готовність допомогти у реалізації такої рекомендації.



Переглядів: 5125
Поширень: 0