"Призначити Риженка Олександра Володимировича головою Державного агентства з питань електронного урядування України", - йдеться в документі, текст якого оприлюднено на офіційному сайті уряду.

Сьогодні, 12 серпня, Володимир Гройсман представив колективу Держагентства з питань е-урядування новопризначеного керівника.

«Олександр Риженко - принциповий та вимогливий керівник, діяльність якого спрямована на досягнення високого рівня виконання завдань. Він має високий фаховий рівень і досвід керівної та організаторської роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що сьогодні завдання Агентства полягає у тому, щоб максимально якісно та швидко розвинути систему електронного урядування, сформувати в цій сфері чітку, зрозумілу державну політику.

«Прогресивні технології - це не тільки сучасний підхід до врядування. Насамперед, вони здатні максимально оптимізувати усі процеси, які відбуваються в системі управління, підвищити його якість і, звісно, зменшити витрати держави у цій сфері», - сказав Володимир Гройсман. Він побажав колективу Агентства стати найкращим в Україні та добрим помічником держави у впровадженні нею якісних перетворень в країні.

В свою чергу Олександр Риженко зазначив, що Агентство буде в певній мірі об’єднуючим органом, який забезпечить координацію як в сфері інформатизації, так і в забезпеченні адміністративних процесів в державі.

«Це взаємодія інформаційних ресурсів, робота з впровадженням електронних послуг для громадян, координація центральних органів влади, які сьогодні мають функції, пов’язані з інформатизацією», - сказав голова Держагентства.

Нагадаємо, що створення електронного уряду в рамках боротьби з корупцією назвав одним зі своїх пріоритетів президент України Петро Порошенко.

4 червня Кабмін прийняв постанову про реорганізацію Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, на базі якого була створена Державна служба з питань електронного урядування.

7 серпня Порошенко заявив, що до кінця серпня Адміністрація президента перейде на електронну систему документообігу, всі ОДА - до кінця року.

Для довідки:

Олександр Володимирович Риженко народився 26 травня 1979 року.

У 2003 році закінчив Вінницький державний технічний університет та отримав кваліфікацію інженера-системотехніка. У 2009 році закінчив Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету та отримав кваліфікацію магістра з адміністративного менеджменту, менеджера з адміністративної діяльності.

Трудову діяльність розпочав у 2002 році старшим програмістом товариства з обмеженою відповідальністю «Буква-Вінниця».

З 2006 року по 2014 роки - завідувач відділу комп’ютерного та технічного забезпечення апарату Вінницької міської ради та її виконкому, начальник управління комп’ютеризації та телекомунікацій, директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради.

З квітня 2014 року - начальник Управління інформаційних технологій та електронного урядування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

6 серпня 2014 року Кабінет Міністрів України призначив Олександра Риженка Головою Державного агентства з питань електронного урядування України (розпорядження № 690-р).

 



Переглядів: 5842
Поширень: 0