Під час сьогоднішнього засідання Кризового енергетичного штабу обговорили плани скорочення об’ємів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014/15 років на рівні 30%, які підготували усі області України у зв’язку з припиненням постачання газу з Росії.

«В цілому, виходячи з отриманих з регіонів планів щодо скорочення споживання газу, ми вкладаємося у відведені державою газові ліміти. Якась область має можливість зекономити більше 30 %, якась - менше. Зараз ми проводимо моніторинг щоб зрозуміти, які області об’єктивно зможуть виконати представлені ними плани, а які можуть зробити навіть більше. Перед нами стоїть завдання з’ясувати справжні можливості кожної області, щоб досягти реальної економії», - сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що організація заходів з енергозбереження у кожній області, на кожному підприємстві не має бути черговим виконанням наказу зверху. «Ми всі знаємо, як ці накази виконуються. Це має бути усвідомлене бажання заощаджувати ресурси. Тому зараз нам потрібно йти і працювати на місцях», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

За результатами обговорення він доручив колегам з Мінрегіону налагодити тісну співпрацю регіональних кризових енергетичних штабів, створених у кожній області, з головними споживачами газу, щоб допомогти знайти усі реальні і можливі способи зниження споживання газу.



Переглядів: 3420
Поширень: 0