Частину дефіциту природного газу, необхідного для сталого проведення опалювального періоду, планують замістити мазутом. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман після завершення Урядового антикризового енергетичного штабу.

«Сьогодні проводяться розрахунки, скільки ж потрібно ресурсу, щоб закупити необхідні обсяги мазуту. Щодо іншої частини дефіциту газу, то Нафтогазом і Мінпаливенерго сьогодні вирішується питання щодо зменшення споживання газу. Тобто, максимально, скільки дозволять ресурси, ми замістимо газ, решту – будемо економити. Розраховуємо і на те, що буде економія споживання самими споживачами», - сказав Володимир Гройсман.

Щодо вирішення Урядом питання дефіциту вугілля, то, за словами Віце-прем’єра, вже є перші контракти з постачальниками з Південної Африки, за якими щомісяця, протягом жовтня - січня включно Україна купуватиме по 250 тис тонн вугілля. Крім того, інші учасники енергоринку також укладають контракти з іноземними компаніями щодо закупівлі в них вугілля.



Переглядів: 2891
Поширень: 0