Для впровадження реформи децентралізації влади, місцевого самоврядування, бюджетної децентралізації, дерегуляції сфери послуг, український парламент має внаслідок виборів отримати стійку більшість і схвалити відповідні закони до кінця року. Про це сказав під час конференції «Муніципальна консолідація в Європі: тенденції і рішення щодо об`єднання та співробітництва» Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Парламент має проголосувати за реформи до кінця року, – Володимир Гройсман

«Є політична воля Президента країни на курс європейської інтеграції і децентралізацію влади, є готовність Уряду діяти в напрямку децентралізації влади, і сьогодні розпочався виборчий процес до українського парламенту, який є надзвичайно важливим. Ми маємо отримати стійку більшість в парламенті, щоб всі рішення, які відповідають кращим європейським практикам і потребам України, були реалізовані», – зазначив він.

За словами Володимира Гройсмана, Україна має використати виклик внаслідок багатовекторної агресії з боку Російської Федерації як можливість здійснення перетворень в Україні. Він підкреслив, що в Україні ще й досі панує пострадянський устрій, який обмежує територіальні громади у можливостях, у прийнятті рішень, блокує формування фінансових основ , замикає рішення щодо розвитку громад на рівень центральної влади.

Парламент має проголосувати за реформи до кінця року, – Володимир Гройсман

«Попередній системі владі не має бути місця в Україні, адже це централізація, корупція, вона знищує державність, пригнічує ініціативу на місцях, руйнує цінності, прийняті в цивілізованому світі», – підкреслив Володимир Гройсман.

Під час конференції, організованої Радою Європи спільно з Мінрегіоном, відбувся ефективний обмін думками українських урядовців, представників асоціацій та експертів з представниками європейських держав, зокрема, Великої Британії, Грузії, Латвії, Албанії та Мальти, чиї міністри поділились досвідом щодо реформи муніципальної консолідації.

За словами учасників конференції, консолідація (співробітництво або добровільне об`єднання) забезпечить громадам, які отримають нові можливості внаслідок реформи місцевого самоврядування, успішний розвиток і зміцнить їхню фінансову спроможність.

Парламент має проголосувати за реформи до кінця року, – Володимир Гройсман

Завтра в рамках конфіденційних фахових консультацій високопосадовці з урядів держав – членів Ради Європи – сформують практичні рекомендації для українських колег.

«Звісно, ми не проходили шлях реформ, і нам потрібна технічна експертна підтримка наших міжнародних партнерів, щоб обійти ті проблеми, з якими вони вже стикались, щоб кожне рішення було максимально виважено із мінімізацією можливостей на помилку, оскільки у України немає часу на помилки», – наголосив Віце-прем`єр-міністр.



Переглядів: 3902
Поширень: 0