Найголовнішим питанням в осінньо-зимовий період є забезпечення теплом дитсадків, шкіл, лікарень і житлового сектору. На цьому наголосив в у ефірі 5 каналу Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Він повідомив, що деякі органи місцевого самоврядування відпрацьовують технічні графіки, аби встановити нижню межу комфорту, і це може бути вимушеним кроком для забезпечення проходження всього опалювального сезону. Однак, за словами урядовця, багато буде також залежати і від зовнішніх температур в осінньо-зимовий період.

Володимир Гройсман також пояснив, що зменшити брак природного газу на період холодів допоможе реверс газу з Європи. Для заміщення блакитного палива в Україні буде використано 1 млн. тонн мазуту. Крім того, через відсутність можливості добувати і постачати на ТЄС вугілля, його Україна закуповуватиме у ПАР та інших країн по 250 тис. тонн щомісяця протягом жовтня-січня.

Також для сталого проходження опалювального періоду важливе значення має економія енергоносіїв. Володимир Гройсман наголосив на необхідності зменшення споживання енергоносіїв на рівні кожного громадянина: менше запалювати газ у конфорці, в опалювальних приладах, економити електроенергію.

«Це виклик до кожного з нас, виклик до нашої національної безпеки, незалежності. Завданням для України є вистояти, пройти надскладну зиму, надскладний опалювальний сезон, але пройти його достойно і поставити раз і назавжди крапку у питанні тиску на Україну через енергоресурси. Я переконаний: ми переживемо цю зиму і зробимо все, щоб в Україні було все добре», - зазначив Володимир Гройсман.



Переглядів: 2852
Поширень: 0