22,2 млн. грн. невідшкодованих коштів за вкладами учасників Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки компенсують за рахунок статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Відповідну постанову Уряд схвалив на засіданні 1 жовтня.

Як прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, у зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних (Південкомбанк та АвтоКразБанк), залишаються невідшкодованими кошти за вкладами учасників Програми. Чинне законодавство передбачає відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч гривень. Натомість 188 вкладів перевищує граничну суму компенсації, що здійснює Фонд гарантування вкладів.

«Сума коштів у проблемних банках, яка не компенсується Фондом, складає 22,2 млн. грн. Ми шукали різні механізми, аби допомогти людям, які через неплатоспроможність банків опинилися перед проблемою втрати і власних коштів, і квартир. Тому сьогодні прийнято рішення, що ці кошти компенсують за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитло», - сказав Володимир



Переглядів: 3510
Поширень: 0