Якщо люди, які проживають на тимчасово окупованих територіях, відчувають загрозу проходження опалювального сезону, вони завжди можуть скористатися можливістю переїхати в іншу область та отримати там роботу і соціальні блага. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман в ефірі програми “Подробности недели” на телеканалі Інтер.

Уряд прийняв рішення компенсувати переселенцям на кожну людину 854 грн на місяць за оренду житлаУряд прийняв рішення компенсувати на кожну людину 854 грн на місяць на оренду житла. Це була наша пропозиція, оскільки будувати нове житло або реконструювати старе – це довго і корупційно. В будь-якому регіоні людина може орендувати житло собі або для своєї родини - а якщо це 3 людини, це вже 2400 грн. Людина може обрати, де і яким чином орендувати житло там, де є робота, дитячий садок, школа та інші соціальні стандарти, які забезпечує сьогодні українська держава”, - зазначив Володимир Гройсман.

Він засвідчив повну технічну готовність до опалювального сезну всіх областей України, окрім тимчасово окупованих, куди українська влада не має доступу, та звільнених, де ступінь готовності складає 80-90%.

У звільнених районах є проблеми, і ми допомагаємо їх вирішувати”, - підкреслив він.

Володимир Гройсман нагадав, що урядовий антикризовий енергетичний штаб за допомоги найкращих фахівців у сфері енергобезпеки зі Сполучених штатів Америки та Канади працюють над планом проходження опалюального сезону.

Ми виробляємо план спільно, і маю підкреслити, що це – український план. Фахівці з США, Канади нам допомогають, вони мають практичний досвід, стикались з проблемами обмеження енергоносіїв. Відпрацьовуються різні сценарії – від самих серйозних до мягких, але ми готуємось до всіх, ми маємо розуміти, яким чином функціонуватиме система в умовах обмеженого газу, обмеженого тиску. Ми напрацьовуємо сценарії, які дозволять нам напружено, складно, але витримати цей час і вийти сильнішими”, - сказав Віце-прем’єр-міністр.



Переглядів: 3462
Поширень: 0