Низку рішень з децентралізації повноважень у сфері земельних відносин, збільшення повноважень органів місцевого самоврядування в управлінні територіями, подолання корупції у земельній сфері та збільшення надходжень до місцевих бюджетів має реалізувати Держземагентство за дорученням Віце-прем`єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

Зокрема, з 15 жовтня поточного року Держземагентство повинно забезпечити проведення відкритих публічних земельних аукціонів з надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (крім тих, що знаходяться у користуванні) для ведення фермерського господарства та особистого селянського господарства. Переліки ділянок, що виставлятимуться на земельні торги, мають бути розміщені на офіційному сайті агентства.

Також з 15 жовтня на розгляд місцевих рад мають направлятися будь-які питання щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності на етапі надання згоди на розроблення відповідної документації із землеустрою.

Крім того, Держземагентство зобов’язане забезпечити органам місцевого самоврядування доступ до відомостей Державного земельного кадастру вже з 1 січня 2015 року у режимі читання. Зокрема, до прийняття необхідних законодавчих змін буде реалізовано відповідний пілотний проект.

Ряд рішень стосуються наповнення Державного земельного кадастру відомостями.

Так до 1січня 2015 року до Державного земельного кадастру має бути додатково внесена інформація про 1,5 мільйона земельних ділянок, наданих до 1 січня 2013 р., з автоматичною передачею відповідних електронних документів до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Також Держкомагентство має забезпечити виправлення можливих помилок і невідповідностей у попередніх відомостях з Держземкадастру.



Переглядів: 3221
Поширень: 0