Коридорами Вінницької обласної ради знову бігають привиди відставок. Голова обласної ради Сергій Свитко, який так панічно боїться чергових сесій через побоювання своєї відставки, вимушений скликати позачергову сесію облради на наступну п’ятницю, 14 листопада. Викликано це необхідністю прийняття 6 кадрових питань після того, як Вінницький апеляційний адміністративний суд заборонив Свитку одноосібне призначення та звільнення керівників комунальних закладів, що відтепер здійснюватиме лише сесія облради.

Зокрема, 14 листопада депутати облради розглядатимуть наступні питання:

  • про переукладення контракту з Мосійчуком В.М. - генеральним директором комунального підприємства "Вінницяоблтеплоенерго";
  • про переукладення контракту з Висоцькою К.І. – директором Вінницького обласного краєзнавчого музею;
  • про переукладення контракту з Левицьким А.І. – генеральним директором Вінницької обласної філармонії;
  • про переукладення контракту з Морозовою Н.І. – директором Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва;
  • про переукладення контракту з Пісною Т.О. – директором Вінницької обласної бібліотеки для юнацтва;
  • про переукладення контракту з Цвігун Т.О. – директором комунальної організації - Вінницький обласний центр народної творчості.

Нагадаємо, що Вінницька обласна рада вже прославилась відвертим небажанням збирати депутатів на сесії, де ті в такий непростий час мають розглядати питання допомоги військовим у зоні АТО, корегувати видатки для бюджетних установ з врахуванням настання опалювального сезону тощо.

Але у голови Вінницької обласної ради Сергія Свитко, таке враження, переважають інші питання. Насамперед намагання уникнути скорочення апарату ради, яке він обіцяв депутатам і не виконав, а також збереження своєї посади від цілком реального імпічменту.

Особливо очевидно це стало після парламентських виборів, напередодні яких голова облради після візиту Тимошенко увімкнув адмінресурс по 11 та 12 мажоритарних округах. Проте на виборах з тріском провалилась уся «коаліція Свитка»: «Батьківщина», регіонали з «Опозиційного блоку» Сергія Татусяка та ВО «Свобода».

Відтак голова обласної ради побоюється, що сесія 14 листопада може стати для нього особисто повторенням 26 жовтня. Побачимо.



Переглядів: 4617
Поширень: 0