Верховна Рада України проголосувала за проект Закону №1550 про внесення змін до низки нормативних актів, необхідних для реформування Міністерства внутрішніх справ.

«Просто кажучи, це закон про початок малої реформи МВС України. Малої реформи, тому що те, що передбачено зробити цим Законом не потребує додаткових коштів з бюджету, а навпаки економить народні гроші», - роз’яснює Антон Геращенко.

За словами члена колегії МВС України, економія полягає в тому, що в найближчий час буде ліквідовано:

  1. Ветеринарна міліція. В підрозділі працює 400 осіб, а показник їх роботи за минулий рік - два кримінальних провадження.
  2. Спеціалізована транспортна міліція. Її функції виконуватимуть місцеві райвідділи міліції, на території яких проходить залізниця або розташовані аеропорти та порти.
  3. Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

«Ті співробітники УБОЗ та транспортної міліції, які займалися реальною боротьбою зі злочинністю, а не корупцією, можуть не боятися. Вони, після детальної, неквапливої перевірки та тестування на детекторах брехні, зможуть працювати далі. Кращі оперативники, аналітики, слідопити обов’язково працюватимуть у міліції», - заявив Антон Геращенко.

Член колегії МВС України наголошує, що на зекономлені кошти можна буде підняти зарплату міліціонерам, закупити сучасні засоби зв\'язку, програмне забезпечення та автомобілі.

Бійці ж елітного спецпідрозділу УБОЗ "Сокіл", у повному складі, стануть основою для єдиного оновленого спецпідрозділу міліції (поліції) по типу американського «SWAT» (Special Weapons Assault Team - "штурмова група зі спец. озброєнням").

Також в спецпідрозділ, після тотальної перевірки на предмет знання законодавства; основ принципів моралі, поваги до прав людини; тестування на детекторі брехні; оцінки фізичних та інтелектуальних даних, зможуть бути відібрані нові співробітники та колишні працівники підрозділів міліції спеціального призначення.

Головними критеріями ретельного відбору до українського аналогу «SWAT» стануть: повага прав людини і її гідності;професіоналізм; фізична підготовка; високі інтелектуальні та моральні якості.



Переглядів: 4670
Поширень: 0