Протягом 2014 року до депутатів міської ради звернулося більше чотирьох тисяч вінничан із різними заявами та зверненнями. Більше 70% проблемних питань були вирішені. Про це сьогодні відзвітував в. о. міського голови Сергій Моргунов.

27 лютого, під час чергової сесії, в.о. міського голови Сергій Моргунов прозвітував про роботу Вінницької міської ради у 2014 році та окреслив напрямки роботи на поточний рік.

«Розвиток місцевого самоврядування у місті неможливий без сильної та активної громади, а отже діяльність міської ради у 2014 році була направлена на поглиблення комунікації між владою та громадою, залученню членів територіальної громади до активної участі у місцевому розвитку, - зазначає Сергій Моргунов. - Пріоритетними в роботі ради є підвищення ефективності роботи депутатського корпусу, розширення зв’язків депутатів з виборцями, розвиток форм місцевої демократії та громадської активності».

Для реалізації пріоритетів стратегії розвитку «Вінниця-2020» міською радою впродовж 2014 року було затверджено 15 нових програм. Загалом у 2014 році відбулось 18 сесій міської ради (в тому числі 8 позачергових), на яких прийнято 418 рішень.

В тому числі

  • депутатами було погоджено проект землеустрою щодо зміни меж міста;
  • створено комунальний заклад «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології»
  • дошкільний начальний заклад №19, який забезпечує дошкільною освітою триста дітей;
  • прийняття до комунальної власності міста частину майнового комплексу ДП «Вінницький завод «Кристал», де в більшій частині площ розміщено Донецький національний університет.

Перед прийняттям рішень усі проекти розглядаються на постійних комісій, яких у минулому році було проведено 157, на яких розглянуто 2694 питання.

Не менш важливим напрямком роботи депутатського корпусу є робота з виборцями. Депутати міської ради 6 скликання здійснюють прийом громадян на своїх виборчих округах двічі на місяць. Протягом минулого року проведено 23 депутатських дні, під час яких прийнято більше чотирьох тисяч виборців, розглянуто майже 4 тисячі заяв і скарг, з них - 114 колективних звернень. 2359 звернень стосувалось надання матеріальної допомоги, 1590 - комунальних, житлових та інших питань. Під час опрацювання проблемних питань у виборчих округах депутатів з 970 звернень виконано майже 74%.

За сприяння депутатів і спільно із виконавчими органами міської ради минулого року було споруджено дитячі та спортивні майданчиків на територіях шкіл №№ 18, 19, ДНЗ №21, на прибудинковій території по вул. 600-річчя,72, вул. Станіславського,26,30,36,38-А, на розі вулиць Боженка-Петрусенка, по вул. Стельмаха,53, по вул. Заболотного,31; за рахунок співфінансування з мешканцями заасфальтовано 14 вулиць та провулків приватного сектору та проведено каналізування 8 вулиць тощо.

Вінниця – одне з небагатьох міст України, в якому з 2006 року постійно проводяться громадські слухання. Впродовж 2014 року до міської ради надійшло 23 заявки на проведення такого обговорення питань містобудівної документації, з них: 17 матеріалів погоджено, 4 – не погоджено, ще 2 – не відбулися.

Вже кілька років поспіль у Вінниці проводяться грантові конкурси, проекти яких фінансуються за кошти міського бюджету. Основною метою цих конкурсів є залучення мешканців міста до участі у громадському житті, і прагнення максимально ефективного виконання владою своїх обов’язків. У минулому році фінансову підтримку отримали наступні проекти: «Кінотеатр під відкритим небом в парку «Дружби народів», «Соціальна реабілітація – шлях до інклюзії», «Єднання поколінь», «Другий Всеукраїнський конкурс молодих митців в сфері сучасного візуального мистецтва імені Натана Альтмана», «Є контакт», «Патріотичне виховання серед підлітків та молоді «Єдина країна».

Крім того, міською владою розвивається позитивний досвід співпраці з різними громадськими організаціями, зокрема з тими, що діють у сфері соціальної підтримки людей з інвалідністю - ГО «Гармонія», ГО «Надія», ГО «Паросток», Подільською асоціацією захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця», ГО «Центр естетичного та психосоціального розвитку особистості «Мировозданіє»», ГО «Жест любові», УТОС, УТОГ та ін.

«Окремо хочу відзначити участь депутатського корпусу у підтримці учасників антитерористичної операції на Сході. З початку всіх тих подій депутати досить активно брали участь в зборі коштів, різного обладнання, одягу, медикаментів, ремонтуванні техніки і підтримці вінницьких підрозділів, які знаходяться на Сході. Хочу відмітити Володимира Савельєва, який працював зі своїми виборцями і різними громадськими та волонтерськими організаціями по підтримці нашого корвету «Вінниця» і флагману Українського флоту «Гетьман Сагайдачний». Також хочу висловити окрему подяку за підтримці воїнів АТО депутатам: Павлу Яблонському, Віктору Мацері, Юрію Зажирку, Ігорю Івасюку, Валентині Вишневській, Сергію Савчуку, Самвелу Єгояну, Павлу Задорожнюку, Олегу Алексі, Василю Павлюку та іншим. Саме ваша активна позиція і підтримка є прикладом для всіх людей, які хочуть займатися волонтерською діяльністю, - каже в.о. міського голови. - Також хотів би всім вам подякувати за те, що у травні, як ви пам’ятаєте, ми схвалили рішення щодо надання фінансової підтримки членам сімей загиблих у військових діях вінничан та пораненим для їх лікування. На даний час цю допомогу отримали 24 наших земляка, які отримали поранення в АТО, і 10 сімей загиблих».

Серед планів на поточний рік Сергій Моргунов відзначив наступні завдання: прийняття нових Програм та рішень в рамках Стратегії розвитку «Вінниця-2020», депутати і надалі продовжуватимуть опікуватися проблемами на своїх виборчих округах, буде продовжено Програму співпраці з громадськими організаціями, напрацьовуватимуться важливі для різних сфер життєдіяльності міста рішення в рамках громадських рад, продовжиться процедура консультацій з інституціями громадянського суспільства у життєво важливих для територіальної громади питаннях.



Переглядів: 4023
Поширень: 0