Вінницька міськрада виділила 900 тисяч гривень для місцевого військового гарнізону. Вони підуть на придбання 5 мобільних блокпостів, двох безпілотників і двох тепловізорів. З урахуванням постійної зміни цін цієї суми може не вистачити, тому не виключено, що влада буде шукати й інші джерела для того, щоб профінансувати заходи щодо зміцнення обороноздатності в повному обсязі.

На сесії, що відбулася 27 лютого, депутати міськради внесли зміни до «Програми заходів щодо забезпечення обороноздатності військових частин Вінницького гарнізону, тероборони та мобілізаційної підготовки у Вінниці на 2014-19 роки».

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міськради Олега Парфілова, оснащення придбавається на тендерних умовах. Наприклад, виробництво блокпостів налагоджено як на вінницьких підприємствах, типу 45-го заводу, так і в інших містах. Тому в мерії оголосять конкурс, а потім вивчать пропозиції.

Що стосується безпілотників і тепловізорів, то ситуація з їх купівлею дещо інша. Міська влада не хоче купувати техніку для «галочки», тому збирається вибирати її з досить високими технічними параметрами.

«В Україні випускають тепловізори, але ми хочемо взяти прилад частотою в 30 Гц, тому швидше за все зупинимося на американській чи білоруської моделі, що відповідає цим параметрам. Якщо говорити про безпілотники, то теж, виберемо хороші квадрокоптери з відповідними камерами або спочатку замовимо ту комплектацію, яка дозволить в майбутньому виконати будь-яке завдання», - уточнює Олег Михайлович.

Якщо користуватися блокпостами і тепловізорами зможе кожен, то для навчання управлінням безпілотником доведеться витратити 2-3 місяці. Тому в мерії хочуть здійснити закупівлі оперативно.

Оскільки, судячи з усього, виділених бюджетних коштів не вистачить на реалізацію планів, то для початку міська влада почне з купівлі одного безпілотника



Переглядів: 983
Поширень: 0