Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності переходу до активної фази у реалізації реформ. «Сподіваюся, що ми з вами вже переходимо від розмов, агітації за реформи, від презентації до практичного і конкретного здійснення законодавчих змін й імплементації реформ, яких чекає все суспільство і світ, що здатен реально підтримувати нас», – сказав Глава держави на засіданні Національної ради реформ.

Президент вкотре акцентував увагу на тому, що війна на Донбасі не може бути виправданням затримки реалізації реформ.

Президент зазначив, що партнери України позитивно оцінюють її перші кроки з прийняття законодавства, яке забезпечує виконання програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. «Наші партнери оцінюють цей крок як один з найбільш важливих, які Україна зробила у переході від розмов про реформи до реальних непопулярних кроків, за які політики інколи платять досить високу ціну. Але це та ціна, яку ми з вами не просто як політики, але як державні діячі маємо заплатити для того, щоб врятувати країну», – наголосив він.

У цьому контексті Глава держави подякував присутнім у залі за роботу, яка сприяла ухваленню закону про відповідальність пов’язаних з банком осіб. «Нарешті, вперше за 23 роки, ми прийняли закон, який унеможливлює схему пограбування українців», – підкреслив Петро Порошенко, зауваживши, що він унеможливлює ситуацію, коли відповідальність фінансових установ перед вкладниками перекладалася на Фонд гарантування вкладів і державу. На його переконання, в майбутньому цей крок дозволить уникнути подальшого навантаження на бюджет та курс національної валюти.

Президент також висловив впевненість, що ефективна реалізація реформ та встановлення миру сприятимуть і відновленню надходження іноземних інвестицій в Україну.

У цьому контексті Глава держави вважає доцільним повернення до приватизації. Він звернувся до Міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса з пропозицією ініціювати обговорення у Верховній Раді цього питання. «Просив би презентувати у Парламенті, провести дискусію з фракціями, вилучити те, що ми вважаємо ризикованим, з переліку об’єктів, що підлягають приватизації, але прийняти надзвичайно важливе рішення, щоб продемонструвати всьому світові – ми інші. Ми по-іншому будемо забезпечувати прозору і ефективну приватизацію», – сказав Петро Порошенко.

Позитивним прикладом інвестування Президент назвав проведення тендеру на розподіл частот зв’язку третього покоління, за підсумками якого були мобілізовані 11 мільярдів гривень, і «ми отримали схвалення з боку всіх інвесторів».

Глава держави також поінформував, що Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці під час сьогоднішньої зустрічі повідомив про готовність італійських інвесторів брати участь у приватизації в Україні. Зокрема, інфраструктурних, енергетичних, телекомунікаційних об’єктів. «Це є справжня інтеграція, коли до нас приходить бізнес, який платить податки, працює чесно і займає прозору позицію», – підкреслив Президент.



Переглядів: 2908
Поширень: 0