Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання Національної ради реформ презентував проект плану законодавчого забезпечення реформ в країні.

«Я сьогодні як голова парламенту вніс ініціативу з приводу створення плану законодавчих змін щодо впровадження тих реформ, які необхідні суспільству», - сказав В. Гройсман заявив під час брифінгу по завершенні засідання Національної ради реформ у середу.

Керівник Парламенту зазначив, що запропонований ним проект Плану складається з семи розділів і визначає, які законодавчі акти в які терміни повинні бути прийняті для проведення ключових реформ в країні - від реформи оборонного сектору до інституційних змін у роботі Верховної Ради. «Парламент потребує трансформації, це очевидно», - сказав В.Гройсман, підкресливши, що робота над законодавством має проходити більш системно.

засідання Національної ради реформ

Проект Плану розроблено відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України, і він базується на Стратегії 2020, Угоді про асоціацію Україна-ЄС і Плані її імплементації, коаліційній угоді, позачерговому Посланні Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє і зовнішнє становище України», а також на Програмі діяльності Уряду та Коаліційній угоді.

За словами Голови Верховної Ради, документ містить 300 законодавчих актів, з яких 95 - цілісні закони або такі, що пропонуються у новій редакції, та 194 - закони щодо внесення змін до чинних законодавчих актів України.

На переконання В.Гройсмана, цей документ є «спільним Планом виконання необхідних реформ», і перша його частина «буде пов\'язана з першочерговим прийняттям антикризових законів, які дозволять нам стабілізувати ситуацію, дати людям можливість зрозуміти, що буде робити Парламент, які рішення будуть прийматися».

Керівник Парламенту повідомив, що сьогодні він передав проект Плану депутатам, членам Національної ради реформ, урядовцям. В.Гройсман висловив сподівання, що найближчим часом будуть створені відповідні робочі групи, які швидко напрацюють необхідні законопроекти, що не будуть викликати протиріччя під час їх прийняття.



Переглядів: 3242
Поширень: 0