Про це він повідомив сьогодні під час звіту у Кабміні, присвяченого 100 днів роботи уряду, перпедає Еспресо.TV.

"Найближчим часом ми введемо електронні візи. Ми будемо такими, якими є європейські дипломатичні служби, які мають найвищі показники", - сказав Клімкін.

Він також зазначив, що  міністерство працює над поліпшенням діяльності українських дипломатичних установ за кордоном.

Міністр також анонсував, що  найближчим часом МЗС  внесе до парламенту закон про дипломатичну службу". "Закон про дипломатичну службу закріпить основні принципи її функціонування", - пояснив  Клімкін.

Також, за його даними, МЗС працює над забезпеченням надання міжнародної гуманітарної, військово-технічної та фінансової допомоги, в тому числі для відновлення Донбасу і підтримки внутрішньо переміщених осіб. "Використовуємо всі дипломатично-правові механізми для звільнення українських громадян, які незаконно утримуються на території Росії, для повернення миру і безпеки на сході нашої держави та відновлення українського суверенітету в АР Крим", - зазначив глава МЗС.

Він також нагадав, що зараз йде підготовка до спільної з іноземними партнерами міжнародної конференції по підтримці реформ в Україні.

***

100 днів діяльності Уряду: шлях до стабілізації
Звіт про діяльність

Міністр закордонних справ України КЛІМКІН Павло Анатолійович /за поданням Президента України/

Що зроблено

  • Забезпечено широку міжнародну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України з боку провідних міжнародних організацій та іноземних партнерів.
  • Забезпечено переговорний процес з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, результатом якого стало схвалення лідерами України, ФРН, Франції та РФ Мінських домовленостей. Домовленості спрямовані на припинення вогню, виведення з території України всіх іноземних збройних формувань, військової техніки і найманців, а також на звільнення заручників та відновлення контролю України над кордоном. Сприяння забезпеченню неухильного виконання усіма сторонами досягнутих у Мінську домовленостей.
  • Залучено понад 100 млн євро гуманітарної допомоги з боку ЄС та його держав-членів.
  • Запроваджено біометричні паспорти і розпочата їх видача – цей крок наближає Україну до безвізового режиму з Європейським Союзом.
  • Затверджена річна Національна програма співробітництва Україна-НАТО на 2015 рік, яка передбачає зокрема створення спеціальних цільових фондів на зміцнення обороноздатності держави.
  • На законодавчому рівні закріплено відмову від позаблокового статусу та визначено поглиблення співпраці з Організацією Північноатлантичного договору з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у цій організації.

Над чим працюю зараз

  • Завершення виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.
  • Планується укладення Угоди про співробітництво з Євроюстом.
  • Підготовка до спільної з іноземними партнерами міжнародної конференції з підтримки реформ в Україні.
  • Забезпечення надання міжнародної гуманітарної, військово-технічної та фінансової допомоги, у тому числі для відбудови Донбасу та підтримки внутрішньо переміщених осіб.
  • Використання всіх дипломатично-правових механізмів для звільнення українських громадян, що незаконно утримуються на території РФ, для повернення миру та безпеки на сході нашої держави та поновлення українського суверенітету в АР Крим.



Переглядів: 3540
Поширень: 0