Президент Петро Порошенко провів зустріч з волонтерами, яких називають «волонтерським десантом» Міністерства оборони, які взяли на себе вирішення значної частини проблем матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил.

Глава держави назвав «сміливим та надзвичайно ефективним» рішення Міністра оборони Степана Полторака залучити волонтерів до вирішення проблем забезпечення війська.

«Дякуючи волонтерському десанту в Міністерстві оборони, реалізуються вісім програм – від логістики до зброї, в тому числі – ніхто не вірив в це – нарешті, будуть запроваджені електронні торги», – повідомив Глава держави. Президент зазначив, що волонтери гарантують надійність постачання у всіх сферах – від одягу та харчування до комплексної діагностики діяльності державних підприємств Міністерства оборони.

Президент заслухав звіт волонтерського десанту Міністерства оборони України

Волонтери представили Президенту проекти реформ

Артур Переверзєв представив проект електронних закупівель для армії. Вже проводяться торги по 16 позиціях на суму понад 220 мільйонів гривень. Президент закликав не затягувати з поданням законопроекту щодо електронних закупівель, який розробляється волонтерами.

Волонтери поінформували, що розробили більше 30 законодавчих ініціатив, і передали Президенту законопроект щодо норм і стандартів харчового забезпечення, який дозволить за 3 місяці перейти до нового стандарту забезпечення солдат їжею.

Ігор Мельник представив концепцію реформи забезпечення військових житлом та управління військовим нерухомим майном, яка передбачає, зокрема, до 2020 року ліквідувати чергу тих, хто має потребу у постійному житлі. Вже підписано документи на проведення повної інвентаризації земель і майна, якої не було з 1992 року. У реалізації програми робиться акцент на небюджетне фінансування.

Президент заслухав звіт волонтерського десанту Міністерства оборони України

Президент відзначив, що до вирішення проблеми забезпечення військових службовим житлом варто залучати фінансування інших країн під довгострокові державні гарантії. При цьому, за його словами, в питанні забезпечення житлом буде використовуватись досвід країн НАТО.

Вікторія Карт представила пілотний проект логістики. З жовтня 2015 року планується забезпечити автоматизацію обліку та логістики у сфері речового забезпечення Збройних Сил. Глава держави наголосив на тому, що «цей проект демонструє ефективність нашої співпраці з НАТО, бо тут використовуються трастові фонди та досвід НАТО». Президент зазначив, що цього року нова програма логістики має запрацювати, в тому числі – щодо речового забезпечення.

Волонтер Діана Петреня представила концепцію реформи системи продовольчого забезпечення та харчування військових, яку зараз характеризує повна відсутність конкуренції. Зараз проводиться аудит забезпечення підрозділів. «Ми кардинально змінюємо підходи до харчового забезпечення», – наголосив Президент.

Тетяна Ричкова представила проект інституціональної реформи закупівель. У цьому контексті Глава держави повідомив про проведення процедури визначення підрядника на будівництво фортифікаційних споруд. Президент закликав волонтерів долучитися до забезпечення прозорості цього процесу.

Константин Лєснік представив проект реформи норм і стандартів речового забезпечення. Він подарував Президенту зразок нової форми, яку вироблено в Україні. Глава держави тут же приміряв її. Волонтери сподіваються, що з другого півріччя матимуть змогу закупати для військових нову форму, зроблену за новими стандартами.

«Волонтерський десант готовий зайнятися озброєнням», – у відповідь на ці слова волонтера Петро Порошенко висловився за створення волонтерської колегії при державному підприємстві «Укроборонпром».

Президент заслухав звіт волонтерського десанту Міністерства оборони України

«Кожен з вас, дякуючи наполегливій роботі, щось змінив», – сказав Президент, звертаючись до волонтерів із словами подяки. «Ми працюємо таким чином, щоб кожна копійка платника податків використовувалася ефективно. Ми наводимо порядок. Країна сьогодні потребує рішучого наведення порядку», – наголосив Глава держави.



Переглядів: 3857
Поширень: 0