30 квітня відбулося засідання позачергової 37 сесії обласної Ради 6 скликання, яка ініційована головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм.

В ході чергового засідання, яке відбулася одразу після чергової 36 сесії обласної Ради депутати більшістю голосів проголосували за всі 6 питань порядку денного. Так, обласні депутати затвердили «Програму забезпечення державними установами ветеринарної медицини епізоотичного благополуччя області в 2015 році».

Заходи Програми направленні на виділення фінансування лікарями ветеринарної медицини для забезпечення ними епізоотичного благополуччя, шляхом проведення комплексу ветеринарно-санітарних заходів, проведення діагностичних досліджень, щеплень і лікувально-профілактичних заходів, зменшення або усунення ризиків виникнення зоонозів та захворювання населення, контролю за безпечністю харчових продуктів тваринного походження та ін.

Крім того, депутати обласної Ради виділили 800 тисяч гривень для спільної реалізації та співфінансування проекту «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». Згідно грантового контракту Європейський Союз на даний проект виділяє 323 тисячі євро.

Вінниччина почала будувати в зоні проведення АТО 13 фортифікаційних споруд

Також, в ході позачергової сесії обласної Ради внесено зміни до обласного бюджету. Зокрема виділено понад один мільйон двісті тисяч гривень для виплати грошової допомоги сім’ям загиблих бійців АТО і пораненим учасникам антитерористичної операції. Майже чотириста тисяч виділили на територіальну оборону області. До того ж, депутати спрямували 310 тисяч гривень на ремонт призовного збірного пункту, що в Козятині та півмільйона на мобілізаційні витрати.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій подякував депутатам обласної Ради за сьогоднішнє результативне голосування, яке за його словами відбувалося в непростих умовах.

«Хочу подякувати за внесення змін до обласного бюджету. Ми зараз ведемо планомірну роботу щодо 5 хвилі часткової мобілізації та весняного призову на строкову військову службу. Ми маємо все зробити, щоб призвані військовозобов’язані знаходилися в належних умовах. До того ж в рамках рішень ради оборони регіону приймаємо додаткові заходи пов’язані із системою територіальної оборони, укріплення наших цивільних об’єктів, формування 59-ї бригади в м. Гайсин. Більше того, зараз область поряд з іншими регіонами нашої держави будує 13 фортифікаційних споруд на Сході України і це потребує, дуже часто, непростих рішень. Тому ми, представники виконавчої влади будемо просити підтримки в вас. Закликаю усіх нас до толерантності у відносинах. Хотілося, щоб ми розуміли той рівень відповідальності, який у не прості часи покладається на кожного з нас» – зазначив Валерій Коровій.

Також депутати Вінницької обласної Ради направили Звернення до Президента України П. Порошенка, Прем’єр-міністра України А. Яценюка та Голови Верховної Ради України В. Гройсмана щодо перегляду рішення про підвищення тарифів на енергоносії для населення, промисловості та підприємців. Керівник виконавчої гілки обласної влади Валерій Коровій звернувся до депутатів з проханням підтримати звернення. «Звернення – це віддзеркалення настроїв суспільства. Я поросив би всіх керівників фракцій проголосувати одноголосно, щоб підтримати це звернення», - наголосив Валерій Коровій.

В результаті «за» направлення звернення до керівництва країни проголосували 72 депутати.



Переглядів: 3318
Поширень: 0