Наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час розширеного засідання робочої групи з питань підготовки перспективного плану формування територіальних громад області. У засіданні взяв участь народний депутат України Сергій Кудлаєнко.

Для участі у засіданні були запрошені члени робочої групи, керівники районів, представники територіальних громад області.

Головна ідея об’єднання громад – передача коштів і повноважень на місця

Звертаючись до присутніх Андрій Гижко наголосив, що Перспективний план не є догмою, його можна і потрібно переглядати, обговорювати, вносити зміни, які позитивно відобразяться на житті мешканців області.

Головна ідея об’єднання громад – передача коштів і повноважень на місця

У свою чергу Сергій Кудлаєнко запевнив, що Верховна Рада сприятиме впровадженню децентралізації, а якщо потрібно – і вносити зміни до законодавства з метою усунення суперечності в законах.

Аби в черговий раз розглянути перспективний план об’єднання спроможних громад Вінниччини, Андрій Гижко у розрізі кожного району презентував його усім присутнім.

Головна ідея об’єднання громад – передача коштів і повноважень на місця

Значна більшість пропонованих пропозицій по створенню громад була схвалена. Найбільше дискусій виникло по створенню і об’єднанню громад Хмільницького, Калинівського та Вінницького районів. За словами А. Гижко, усі пропозиції будуть розглянуті і враховані у Перспективному плані, з дотриманням усіх вимог методики, яка затверджена постановою Верховної Ради України щодо добровільного об’єднання територіальних громад.



Переглядів: 4523
Поширень: 0