14 липня відбулося засідання позачергової 39-ї сесії Вінницької обласної Ради 6 скликання, яке ініційоване головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм.

Перед початком роботи депутати обласної Ради, а також присутні на засіданні представники громадськості та ЗМІ вшанували пам'ять загиблих в зоні АТО бійців хвилиною мовчання.

В рамках пленарного засідання позачергової 39-ї сесії Вінницької обласної Ради 6 скликання депутати вищого органу місцевого самоврядування області розглянули 6 питань порядку денного.

Абсолютною більшість голосів депутати проголосували за 5 винесених питань облдержадміністрацією та 1 - про дострокове припинення повноважень депутата Олександра Лева, яке подане постійною комісією обласної Ради з питань регламенту депутатської діяльності і етики.

Рекорд на сесії облради: за півгодини депутати затвердили 6 питань

Також, за рекордні півгодини засідання позачергової сесії обласні депутати затвердили «Програму енергозбереження населення та об’єктів співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Вінницької області на 2015-2019 роки». На її реалізацію передбачено 13560 тисяч гривень з обласного бюджету. Переважна більшість буде направлена на сплату відсотків за надані фінансово-банківськими установами позики населенню на енергозберігаючі заходи.

Крім того, депутати обласної Ради внесли низку змін до окремих програм соціально-культурного та економічного розвитку області.

Рекорд на сесії облради: за півгодини депутати затвердили 6 питань

В ході пленарного засідання зазнав змін і цьогорічний головний фінансовий документ Вінниччини, який був прийнятий 16 січня. Так, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Миколи Копачевського, обласний бюджет на 2015 рік збільшено на 35 мільйонів: «Перевиконання обласного бюджету станом на 1 липня становить 42,9 мільйони гривень. За висновком департаменту фінансів облдержадміністрації ми можемо розподілити 35 мільйонів гривень. Це дасть можливість забезпечити наші бюджетні заклади обласної і комунальної власності коштами на своє утримання.

Другий напрямок – це капітальні видатки на утримання обласних управлінь, обласних установ, зокрема на ремонти та придбання обладнання. Третій напрямок – дофінансування обласних програм.
Зокрема, 2 мільйони гривень за ініціативою облдержадміністрації пропонуємо виділити на проведення ще одного конкурсу територіальних громад, адже дуже велика кількість запитів на неї. Також один мільйон гривень виділено на співфінансування проектів в рамках міжнародної технічної допомоги гривень
» - наголосив Микола Копачевський.

Крім того, в рамках позачергової 39-ї сесії обласної Ради було ухвалено рішення, подати клопотання щодо відзначення Премією Верховної Ради України вчителя Хмільницької школи Ольги Кулініч. Також обласні депутати віддали свої голоси «за» і щодо зміни керівника Піщанської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату .



Переглядів: 3058
Поширень: 0