Депутати Вінницької міської ради підтримали проект рішення, який передбачає 100% пільги за житлово-комунальні послуги для воїнів-афганців, сімей загиблих в АТО та Героїв України.

Департамент соціальної політики Вінницької міської ради запропонував на розгляд депутатів зміни до Програми «Основні напрямки соціальної політики у м.Вінниці на 2015-2020 роки». Вони стосуються того, що мерія запроваджує додаткові до встановлених законодавством пільги в оплаті за житлово-комунальні послуги сім'ям загиблих учасників бойових дій в Афганістані, сім'ям загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО та сім’ям загиблих Героїв України (таким як сім’я Максима Шимко).

Державою передбачено пільгу в розмірі 50% за комунальні послуги. В свою чергу міська рада прийняла рішення компенсувати інші 50%. Крім цього міський бюджет бере на себе 100% відшкодування за житлово-комунальні послуги, якщо державна пільга не передбачена (у разі, коли щомісячний дохід на 1 члена сім’ї більший за 1710 грн.).

«Крім того, на минулій сесії ми прийняли рішення щодо виділення земельних ділянок сім’ям загиблих в АТО і постало питання, що необхідно по 3,5-4 тисячі гривень заплатити для оформлення документів, що передбачено законодавством. До мене з цим питанням звернулися представники родин наших загиблих героїв, тому я дав доручення винести на розгляд депутатів зміни до рішення, які передбачають надання відповідної пільги по оформленню цих земельних ділянок для всіх сімей загиблих учасників АТО. Ці кошти буде компенсовано з міського бюджету», - повідомив Сергій Моргунов.



Переглядів: 4072
Поширень: 0