На цьому наголосив очільник області під час апаратної наради в облдержадміністрації 31 серпня.
Голова ОДА також зупинився на ключових питаннях, які піднімались на засіданні Кабінету Міністрів України минулого тижня.

Зокрема, мова йшла про активізацію роботи на початку опалювального сезону в частині надання пільг і субсидій населенню. Так, зі слів Міністра соціальної політики Павла Розенка, прозвучала інформація щодо впровадження механізму, завдяки якому у Вінницькій області можна буде залучити 150 безробітних для допомоги соціальним службам у оформленні субсидій населенню. При цьому заробітну плату вони отримуватимуть із ресурсу центрів зайнятості.

«Цей механізм необхідно відпрацювати відповідним службам, щоб ми могли чітко розуміти в якому ключі працювати з районами»,- зазначив Валерій Коровій.

апаратна нарада у Вінницькій облдержадміністрації 31 серпняапаратна нарада у Вінницькій облдержадміністрації 31 серпня

Окремо звучало питання, пов’язане із розвитком територій. «Сьогодні область вже отримала 38 мільйонів із фонду регіонального розвитку, - повідомив голова ОДА,- значною мірою це сталося завдяки тому, що ми своєчасно прийняли на сесії обласної Ради «Перспективний план об’єднання територіальних громад», а всього ми очікуємо близько 150 млн. грн. надходжень із фонду і близько 7 млн. грн. додатково - по централізованим капітальним видаткам».

Він також нагадав,що на останній сесії обласної Ради було не тільки здійснено перерозподіл 35 млн. додаткових надходжень, а ще майже 90 млн. грн. тих ресурсів, які були між галузями, тим самим крок за кроком створюючи умови для розвитку усіх обласних закладів.

Голова облдержадміністрації звернув увагу учасників наради на те, що найближчим часом Кабміном буде запроваджено нову систему рейтингової оцінки регіонів за основними соціально-економічними показниками.

«Усі регіони будуть в рівних умовах, але, принаймні, за основними показниками , такими як динаміка росту промислового виробництва - плюс 15,3%, сільськогосподарського виробництва – плюс 20%, Вінниччина тримає першість в Україні і за більшістю базових показників входить у трійку лідерів»,- підсумував Валерій Коровій.



Переглядів: 2411
Поширень: 0