На останній сесії міської ради 6 скликання депутати серед іншого затвердили порядок фінансової підтримки ОСББ в енергоефективних проектах, а також – комплексну стратегію міського транспорту, яку Вінниці розробили швейцарські урбаністи за грантові кошти. І дали старт розробці детальних планів територій, які увійшли в межі міста в цьому році.

Сьогодні відбулася сесія, на якій депутати міської ради розглянули 34 питання порядку денного. Серед них – затвердження програми «Місто молодих», Комплексної стратегії міського транспорту і просторового розвитку Вінниці та чимало інших важливих питань.

Одним з них стало затвердження питання щодо розробки детальних планів територій, які включені в межі міста. «Це важливе питання, адже, наприклад, у десятому мікрорайоні власники паїв намагаються без врахування соціальної інфраструктури проводити комерційне або житлове будівництво. Ми не можемо допустити, щоб цей мікрорайон розвивався хаотично та без урахування питання дитячих садочків, паркомісць, майданчиків для збору твердих побутових відходів, дитячих майданчиків та інших об’єктів соціальної інфраструктури. І така ситуація не лише по 10 мікрорайону, а майже по всіх територіях, які сьогодні приєдналися до міста Вінниці. Більшість цих територій у власності під сільськогосподарське призначення. Тому ми поки що накладаємо мораторій на будь-яку зміну цільового призначення до узгодження всіх позицій щодо розвитку соціальної інфраструктури і мереж», - сказав в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Важливим стало й затвердження порядку використання коштів, передбачених в міському бюджеті на надання фінансової підтримки ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів в багатоквартирних будинках.

Відповідне рішення про додаткову підтримку ОСББ в питаннях, які стосуються енергозбереження депутати прийняли влітку. Відповідно до нього міський бюджет надає матеріальну підтримку у розмірі 30% від проекту з утеплення, але не більше ніж 10 тис.грн на кожну квартиру в будинку. Кошти можуть виділятись на теплової ізоляцію покрівель, підвалів та фундаментів, заміну трубопроводів з їх теплоізоляцією, влаштування ІТП з системою автоматизації та погодним регулюванням, заміну вхідних дверей та віконних блоків у під’їздах, впровадження енергозберігаючих систем освітлення місць загального користування (датчики руху та енергоощадні лампи) тощо.

Також на сесії було затверджено й Комплексну стратегію міського транспорту і просторового розвитку м. Вінниці. Це стратегічний документ, який ляже в основу нового Генерального плану міста. Він розроблявся швейцарськими урбаністами, використовуючи передове бачення розвитку міст іноземних країн. Це черговий документ, який допоможе Вінниці змінювати підходи до формування міського простору і пріоритетів його розвитку.



Переглядів: 4818
Поширень: 0