Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі закликав українців брати участь у виборах. Про це він заявив 12 жовтня під час візиту до Вінниці, коментуючи низьку явку виборців на місцевих виборах в Україні 25 жовтня.

«Ті клани, що існують в Україні, сприймають не прихід людей на вибори, як сигнал, що все зійде з рук. Що вони завжди домовляться, як би вони не билися, як би вони там один одного не крили по телевізору», - сказав голова Одеської ОДА.

За словами Саакашвілі, на вибори треба приходити, щоб просигналізувати політикам, що народ хоче змін на краще: «Інша справа, що часто народ не ходить на вибори, бо висловлює таким чином незадоволення. Вони [політики] цього не знають, тому їм треба нагадати що його величність народ, який два рази вже виходив в недавній історії на майдани і міняв фундаментально уряд. Він вичікує, але все помічає і скаже своє слово. І тому активна участь дуже важлива. Тому ми повинні своєю активністю показати, що вони глибоко помиляються, що ми праві. А ми праві в тому, що народ хоче змін в позитивному руслі, народ хоче швидких змін в кращу сторону, і для цього [виборча] активність – це великий і дуже сильний сигнал».

Він вважає, що децентралізація – саме той шлях, який допоможе місцевим громадам стати успішними. Каже, що на пострадянському просторі дуже багато міст такого розміру, як Вінниця, які відчувають себе покинутими і виглядають занедбаними та безперспективними. Натомість Вінниця вже є успішною і прогресивною. «Щодо Вінниці, то якби я був вінничанином – я би підтримав продовження того, що тут вже зроблено. І бажаю вам усім успіхів – сюди треба возити з усієї країни і показувати: ось так вже є в нашій Україні. Бо у цьому місті є драйв і енергія та є люди, які все це створюють», - говорить Саакашвілі.

Нагадаємо, на місцевих виборах в Україні 25 жовтня середня явка по країні склала 46,6 %. Найбільша явка була зафіксована на Західній Україні, найнижча очікувано на Донбасі. Вінницька область стала 7-ю в рейтингу регіонів з найбільшою явкою – 50,1 %. Однак у самій Вінниці явка становила біля 40 %. 15 листопада в Україні пройде 2 тур виборів міських голів у майже 30 містах.



Переглядів: 4916
Поширень: 0