Наразі у Вінниці вже розроблена концепція ресурсно-коворкінгового центру – інкубатора для інституцій громадянського суспільства «Місто зі змістом». Вона передбачає створення майданчика, де представники соціально активних міських співтовариств зможуть поспілкуватися, обмінятися досвідом і отримати підтримку в реалізації своїх ідей і проектів. Вже на наступний рік для цього планується відремонтувати приміщення за адресою Пушкіна,11. Про це йшлося сьогодні під час чергового засідання виконкому.

У Вінниці, станом на 1 серпня за даними Державного реєстру громадських об`єднань зареєстровано 1317 громадських організацій. Для обміну інформацією між громадськими та благодійними організаціями, виконавчими органами міської ради, підприємствами міста та іншими структурами в 2015 році був створений офіційний веб-сайт для вінницьких інституцій громадянського суспільства (ІГС).  Тут розміщуються новини та анонси заходів, які проводять громадські об`єднання на території міста. Будь-яке громадське об`єднання може додати новину зі свого заходу. Також на сторінках сайту представники організацій можуть дізнатися як створити та зареєструвати громадську організацію тощо.

«У рамках Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям, громадським спілкам на реалізацію соціально-культурних проектів у м. Вінниці у цьому році в міському бюджеті було передбачено кошти у сумі 500 тис.грн. На розгляд конкурсної комісії було подано 24 проектних заявок від 17 громадських організацій. Конкурсна комісія обрала 16 кращих проектів громадських організацій для реалізації в 2015 році», – зазначила директор департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Олена Лісовська.

В наступному році у Вінниці планують створити Центр підтримки інституцій громадянського суспільства

Так, Вінницька обласна молодіжна громадська організація Молодіжний центр «Форум» спільно з Вінницьким національним технічним університетом в рамках реалізації проекту «Розробка тривимірних моделей для сьогодення та історичного минулого м.Вінниці» розробили тривимірні комп’ютерні моделі, що дасть можливість в майбутньому влаштувати віртуальний тур по історичному центру міста. ГО «Кредо» спільно з ВАОМС «Асоціація міст України» реалізували проект «Мапа коштів Вінницької громади»

Психологи-волонтери ГО «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів» протягом» 3-х місяців провели 243 очних психологічних та інформаційних консультацій та 102 телефонних. Одночасно організовували дозвілля дітей з сімей учасників АТО. ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» в рамках свого проекту розробила концепцію застосування безпілотних комплексів (БАК) для повітряного фото- та відеоспостереження та побудови ортофотопланів території м. Вінниці.

«В рамках Програми КП «Інститут розвитку міст» спільно з ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» розроблена концепція Ресурсно-коворкінгового центру, інкубатора для інституцій громадянського суспільства «Місто зі змістом». Вона передбачає створення майданчика, де представники соціально активних міських співтовариств зможуть поспілкуватися, обмінятися досвідом і отримати підтримку в реалізації своїх ідей і проектів», – каже Олена Лісовська.

В 2016 році заплановано проектування ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк» по вул. Пушкіна,11, проведення ремонтних робіт та відкриття центру підтримки інституцій громадянського суспільства м. Вінниці.

«У Стратегії «Вінниця – 2020» перший пріоритет – є формування сильної громади, підтримка роботи інституцій громадянського суспільства. Останнім часом значно підвищилася волонтерська діяльність, підтримка наших хлопців, які воювали на Сході. А саме головне – громадяни стали більш активними і почали частіше долучатися до процесів формування суспільства. В цьому році ми вдвічі збільшили фінансову підтримку громадських ініціатив у порівнянні з минулим роком. Ми не зупиняємося на цій роботі і розпочинаємо працювати над створенням центру iHUB для інституцій громадянського суспільства або ж ресурсного коворкінгового центру на Пушкіна,11. Тож, в подальшому ми будемо тісно співпрацювати з громадськими інституціями», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3232
Поширень: 0