Без впровадження загальнодержавного обов’язкового медичного страхування, українці не матимуть гарантованого доступу до медичної допомоги. На цьому, сьогодні, під час прес-конференції у Вінниці наголосив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.

«Медичне страхування є дуже важливим, адже це гарантує усім громадянам доступ до медичного обслуговування. Наразі в Міністерстві охорони здоров’я тривають дискусії з приводу того, яку модель запровадити в Україні. Є три пропозиції, або це буде стовідсоткова модель державного медичного страхування, або буде змішана, тобто співпраця державних і приватних установ, або суто приватна модель. Однак, наголошую, без впровадження в Україні загальнодержавного обов’язкового медичного страхування, ми не зможемо говорити про те, що система охорони здоров’я буде такою, яка дозволить кожному громадянину отримати гарантований доступ до медичної допомоги» - зазначив Віктор Шафранський.

Замміністра охорони здоров'я України говорив у Вінниці про  загальнодержавне обов'язкове медичне страхування

Також в ході прес-конференції урядовець повідомив, що в Україні завершено перший раунд вакцинації проти поліомієліту, й незабаром стартує другий.

«Нині маємо дуже високий рівень вакцинованих, в окремих регіонах до 80%. Вінницька область також має високий показник. Зараз вже розпочинається другий раунд і Міністерство охорони здоров’я в якості благодійної допомоги, отримало необхідну кількість вакцини і найближчим час вона буде доставлена в регіони для того, щоб спокійно провести другий і третій тур вакцинації. Але наголошую, що вакцинація є добровільною,і це вибір батьків» – зазначив Віктор Шафранський.

В свою чергу, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Оксана Корчинська, яка теж взяла участь у прес-конференції запевнила присутніх журналістів, що вакцини проти поліомієліту та окремих хвороб, також будуть закуплені в потрібній кількості.

«На жаль, цього року Міністерством охорони здоров’я були дуже пізно підписані контракти з світовими виробниками вакцин. Ми домоглися, що наступного року міжнародними закупівлями будуть займатися міжнародні організація, а надалі Національне агентство, відтак Україна буде отримувати найкращу вакцину за найкращою ціною в потрібній кількості» - зауважила Оксана Корчинська.



Переглядів: 3919
Поширень: 0