Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко у Вінниці під час наради з питань вжиття у регіоні невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції та виконання відповідних рішень Уряду.

Юлія Тимошенко у Вінниці

Глава Уряду відзначила, що більшість обладнання, зокрема, діагностичного, у вітчизняних лікарнях є застарілим та не відповідає світовим стандартам: «Це питання національної безпеки держави... Я думаю, що нам достатньо рік для того, щоб повністю нормально переоснастити нашу медицину. І це є наша тактика і стратегія нашої поведінки».

За її словами, зокрема, вже в цьому місяці, згідно з раніше укладеними контрактами, до України почне надходити обладнання для реанімацій, зокрема, реанімобілі.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що на завтрашньому засіданні Уряду планується розглянути законопроект про заборону реклами лікарських засобів, а також пакет документів, який передбачатиме демонополізацію приватних аптек та побудову мережі дитячих аптечних закладів.

Прем’єр-міністр також повідомила, що завтра на засіданні Уряд ухвалить постанову про комплексне переоснащення всіх санітарно-епідеміологічних служб країни. За словами Юлії Тимошенко, Уряд укладатиме контракти з тими країнами-виробниками обладнання для санепідемстанцій, які пропонуватимуть його за найкращими цінами.

Прем’єр-міністр відзначила, що для реалізації цієї програми непотрібні прямі видатки з Державного бюджету, оскільки буде застосовано такий інструмент, як надання державних гарантій, що дозволить придбати це обладнання в лізинг на 20-25 років під 3% річних.

Фоторепортаж - Юлія Тимошенко у Вінниці


Переглядів: 4352
Поширень: 0