Разом з новим роком вступили в дію і нові закони, які подекуди кардинально змінюють «правила гри» і будуть сприяти подальшому розвитку України, написав Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

Хочу зупинитись на деяких важливих новаціях, які, завдяки парламенту, почали діяти з 1 січня 2016 року:

  1. Вступила в силу угода про вільну торгівлю з ЄС.
     
  2. Скасовано додатковий імпортний збір.
     
  3. Знижено ставку єдиного соціального внеску з роботодавців до 22% та скасовано ЄСВ, що сплачується працівниками.
     
  4. Партії відтепер фінансуватимуться з державного бюджету, це зробить їх більш незалежними від олігархів. Також вони зобов’язані будуть надавати звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.
     
  5. Встановлено нульову ставку ввізного мита на електромобілі.
     
  6. Встановлено щомісячні доплати інвалідам з дитинства підгрупи А 1 групи.
     
  7. Сільгоспвиробники, віднесені до четвертої групи платників єдиного податку звільнені від відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.
     
  8. Перерахунок пенсій пенсіонерам-військовослужбовцям тепер проводиться з дати виникнення у пенсіонера права на нього, а не з моменту подачі всіх необхідних документів.
     
  9. Відтепер здійснювати реєстрацію нерухомості та бізнесу будуть органи місцевого самоврядування. Тепер – не треба їхати в Київ, щоб вирішувати ці питання.
     
  10. З метою запуску нової моделі ринку природного газу до Податкового кодексу внесено положення, якими змінено умови розрахунку ціни продажу газу та уточнено порядок оподаткування ПДВ операцій з транспортування та розподілу природного газу. 

 

 

Разом з новим роком вступили в дію і нові закони, які подекуди кардинально змінюють «правила гри» і будуть сприяти подал...

Опубліковано Volodymyr Groysman 4 січня 2016 р.

 



Переглядів: 3659
Поширень: 0