Допомога та максимальне сприяння учасникам антитерористичної операції в реалізації їх конституційного права на отримання земельних ділянок  є  пріоритетом у роботі  Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру. Про це заявив Голова відомства Максим Мартинюк на брифінгу в Кабінеті Міністрів 12 лютого.

«Майже рік тому, заступаючи на посаду Голови Держгеокадастру я декларував, що у служби, попри широкий спектр завдань, що стоять перед нею, немає більш важливого, ніж забезпечення землею воїнів, які боронили і продовжують боронити територіальну цілісність на сході країни. Я взяв це питання під особистий контроль і вимагаю відповідного ставлення від усіх працівників», – відзначив Максим Мартинюк.

Він також закликав негайно оприлюднювати будь-які факти недбальства чи зловживань при виділенні земельних ділянок.  «Я хочу звернутися до учасників АТО та всіх небайдужих – ви не повинні миритися з найменшим недбальством при виділенні землі. Я продовжую контролювати цей процес і втручаюсь в разі виникнення проблем», – відзначив він.

На сьогодні основні проблеми при виділенні землі учасникам АТО пов’язані з недостатньою кількістю вільних ділянок в окремих районах – особливо поблизу великих міст, великою кількістю заявників в окремих регіонах та відсутністю відкритих даних по кількості мобілізованих з кожного населеного пункту, що унеможливлює індивідуальний контакт з ними.

Довідково:

Телефон Гарячої лінії Держгеокадастру 0 800 300 808, години роботи: 8.00–20.00, з понеділка до п’ятниці. Дзвінки безкоштовні. 



Переглядів: 2858
Поширень: 0