Президент Петро Порошенко у рамках робочої поїздки до Вінницької області відвідав ТОВ «Барлінек Інвест», на якому ознайомився з прикладом ефективного використання іноземних інвестицій. Глава держави відзначив, що початок будівництва на підприємстві нової черги виробництва паркету створить додатково 300 нових робочих місць та збільшить надходження до державного бюджету.

Спілкуючись із працівниками підприємства, Президент наголосив: «Завжди «Барлінек» був візитівкою Вінницької області, символом ефективності впровадження іноземних інвестицій». Глава держави звернув увагу на те, що основний ринок збуту продукції цього підприємства – країни Європейського Союзу, і імплементація зоні вільної торгівлі України та ЄС відкриває для підприємства нові можливості.

Президент відзначив ефективну співпрацю керівництва підприємства з місцевою владою.

Петро Порошенко відвідав цех акліматизації та первинної обробки деревини та ознайомився з роботою пресу для склеювання паркетної дошки, лінії лакування екологічно безпечним покриттям. У цеху готової продукції Петро Порошенко ознайомився зі зразками продукції підприємства.

Президент ознайомився з прикладом іноземного інвестування на Вінницькому ТОВ «Барлінек Інвест»

Діяльність польсько-українського підприємства ТОВ «Барлінек Інвест» є прикладом ефективного використання інвестиційного капіталу. Обсяг інвестицій у будівництво заводу у Вінниці склав близько 100 млн євро. Підприємство розпочало свою роботу із введення в експлуатацію першої черги виробництва в квітні 2006 року. На сьогоднішній день «Барлінек Інвест» є найбільшим виробником тришарової паркетної дошки в Україні з виробничими потужностями понад 2,91 млн кв. м на рік і планами по збільшенню обсягів виробництва паркетної дошки удвічі. На підприємстві працює близько 800 осіб.



Переглядів: 5622
Поширень: 0