Презентуючи проект голова облдержадміністрації О. Домбровський зазначив, що конкурс є невід’ємною складовою регіональної молодіжної політики.

О. Домбровський закликав молодь у владу

З 156 анкет надісланих на адресу облдержадміністрації комісією відібрано 58 молодих вінничан для продовження змагань у другому турі. Більшість з відібраних конкурсантів з відзнаками закінчили вищі навчальні заклади області та мають вік до 26 років. Проект викликав значний інтерес у молоді Вінниччини свідченням чого стало понад 18 тисяч запитів на інформацію щодо конкурсу на Інтернет-сайті ОДА та майже 500 дзвінків.

О. Домбровський закликав молодь у владу

Відкриваючи зустріч О. Домбровський представив молодих державних службовців, які вже займають високі посади в структурі облдержадміністрації та зробили успішну кар’єру в органах влади. Серед них Андрій Гижко – начальник головного управління економіки облдержадміністрації (31 рік), Сергій Ладан – голова Мурованокуриловецької райдержадміністрації (29 років), Роман Штогрин – перший заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики, у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації (28 років); Олександр Козяр - керівник групи радників голови облдержадміністрації (31 рік), Наталя Заболотна – начальник відділу молодіжної та гендерної політики управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації (29 років), Валерій Трусюк – заступник начальника відділу звернень апарату облдержадміністрації (31 рік).

О. Домбровський закликав молодь у владу

Звертаючись до учасників О. Домбровський зазначив, що «Молодіжний призов у владу» - проект, який має на меті оновлення, омолодження владного апарату. «Ми хочемо осягнути амбітну мету – допомогти молодим, перспективним фахівцям побудувати кар’єру в структурі облдержадміністрації. Наше основне завдання – об’єднати зусилля кращих з кращих, молодих, освічених, ініціативних, споріднених духом команди вінничан. Об’єднати заради процвітання області» - наголосив голова облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу на тому, що молоді роки завжди вважалися порою розквіту людини. Проте зараз все набагато складніше – це час вимушеного пошуку свого місця в житті. Причиною цьому стала недостатньо продумана державна політика, яка не була спрямована на побудову адекватної вимогам сьогодення мережі вищої освіти, на створення стартового майданчику для фахової кар’єри молодих спеціалістів.

О. Домбровський закликав молодь у владу

Влада Вінниччини прагне молодого поповнення, і робить все, щоб поповнення серед активної молоді шукав і бізнес. Підтримка бізнес-лідерів – не безконтрольне фінансування благодійних програм без очікування на віддачу, а цільовий, штучний добір найкращих фахівців.

За його словами, проблема працевлаштування молоді може бути вирішена лише взаємними зусиллями влади і молодих фахівців. Влада може допомогти молодому ініціативному фахівцю знайти роботодавця, вибудувати конструктивний діалог.

Зустріч завершилась написанням творчих робіт на тему: «Чи згодні ви з висловом 35-го президента США Джона Кеннеді - «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе, спитай, що ти можеш зробити для своєї країни».

Для довідки:
Обласний конкурс «Молодіжний призов у владу» затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 7 жовтня 2009 року. Метою конкурсу є виховання нового покоління управлінців шляхом залучення активної, талановитої та творчої молоді до державної служби. Основними завданнями конкурсу є: підвищення рівня управлінської освіти молоді; розширення знань молоді про діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування; створення практичних умов для реалізації навиків, набутих молодими людьми під час навчання та участі у конкурсі.

Під час проведення конкурсу учасники отримають знання необхідні для роботи в органах влади, стажуватимуться на посаді голови облдержадміністрації його заступників та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації. Конкурс завершиться акцією «Один день в руках молоді» та участю у конкурсах на заміщення вакантний посад в органах влади.


Переглядів: 4927
Поширень: 0