Шановні земляки! Після Революції Гідності, загибелі Героїв Небесної Сотні, анексії Криму та окупації частини території України на Сході відбулись кардинальні зміни, сьогодні наша держава живе в нових умовах, які напевно найтяжчі за всю історію незалежності. Незважаючи на всі зовнішні та внутрішні виклики відбулось глобальне перезавантаження влади, оновлення місцевих рад, практично з нульової відмітки сформувалась нова, боєздатна Українська Армія, відбувається реформа правоохоронних органів. Завдяки єдності, системному прагненню України до миру, європейським політичним та економічним стандартам наша країна має безпрецедентну підтримку всього цивілізованого світу. І головною рушійною силою всіх позитивних перетворень в країні безумовно є громадянське суспільство. Саме Вінницька область та місто Вінниця завжди була, є і буде взірцем відкритості, прозорості демократичних процесів та суспільних інновацій. Сьогодні вся країна рівняється на наше місто і область, як на приклад дієвих реформ місцевого самоврядування, забезпечення комфортного проживання громадян, впровадження нових підходів до максимального спрощення ведення бізнесу, залучення інвестицій та створення дружньої та гостинної атмосфери для мешканців та гостей Вінниччини.

Після резонансних подій у Вінниці 6 грудня 2014 року вінницька влада робила і робить все необхідне для встановлення політичної та соціальної стабільності в нашому регіоні. Налагоджено діалог з усіма представниками громадськості, які вболівають за свій край, які мають прагнення позитивних змін.

Сьогодні на Вінниччині функціонує декілька суспільних майданчиків, на основі Громадських рад при органах влади, які розпочали ефективну співпрацю з виконавчою, представницької владою області та міста. Такий конструктивний діалог та налагодження саме ефективної і дієвої співпраці громадськості та влади будується наполегливо, щоденно, з пошуком законних компромісів та єдиного прагнення до розбудови нашого краю.

Такий двосторонній рух назустріч одне одному стає запорукою не тільки стабільності і порозумінню, а й демонструє конкретні результати роботи. Місто Вінниця неодноразово і по праву стає найкомфортнішим містом для проживання у всій Україні, Вінницька область вже другий рік поспіль знаходиться на найвищих щаблях всеукраїнських рейтингів розвитку регіонів. І це наш спільний результат. Результат державницької політики Президента України, результат співпраці всіх органів місцевої влади та громади. Водночас потрібно зауважити, що події останніх днів, які відбуваються в місті з непритаманними для толерантної Вінниччини проявами агресії, неповаги до щоденних потреб вінничан безпечно та комфортно пересуватись містом та областю, викликає не тільки занепокоєння, а й тривогу.

Адже певні заклики та дії, які наближаються до межі екстремістських, можуть розпочати процес дестабілізації в нашій області. Сьогодні громадськість і влада не має права допустити процес руйнації тієї взаємоповаги, діалогу та ефективної співпраці. Все що вибудовувалось роками не повинно руйнуватись водночас, і наносити репутаційних втрат місту та його мешканцям, Вінниччині та всій країні. Влада і надалі буде дотримуватись і вимагати виконання тих вимог суспільства, які були задекларовані українським народом під час Революції Гідності. Ми забезпечимо безпеку наших громадян, безперебійне функціонування всіх служб та структур, які повинні працювати для комфорту громади, в тому числі і роботу Національної поліції, яка повинна реагувати на будь-які прояви екстремізму, порушення прав громадян, здійснювати профілактику злочинності та забезпечувати громадянський спокій.

Ми щиро вважаємо, що будь-які приватні інтереси, інформаційні приводи, масові акції, що мають негативний резонанс для Вінниччини і стають на заваді єдності, двостороннього руху суспільства і влади не варті порушення життєдіяльності міста та області. На сьогодні немає жодних варіантів окрім законного та конструктивного діалогу між громадянським суспільством та представниками всіх гілок влади.

Закликаємо всіх мешканців та гостей міста і надалі дотримуватись високих стандартів взаємоповаги, гостинності, толерантності та відповідальності за розвиток і майбутнє нашого краю.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій
Голова обласної Ради Анатолій Олійник
Вінницький міський голова Сергій Моргунов



Переглядів: 3620
Поширень: 0