Сьогодні, 19 травня, виконком міської ради затвердив рішення, яким звертається до усіх закладів торгівлі та громадського харчування не продавати алкогольні напої людям, які належать до будь-якого військового формування і на момент купівлі одягнені у військову форму. Ініціювали його учасники антитерористичної операції.

Необхідність прийняття такого рішення пов’язана із тим, що трапляються випадки, коли люди у військовій формі і у стані алкогольного сп’яніння провокують конфлікти, або беруть у них участь і тим самим дискредитують військових, волонтерство та інші напрямки діяльності, які в тій чи іншій мірі пов’язані із військовою службою.

Це питання у квітні підняли самі АТОвці під час зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим. Вони попросили вплинути на ситуацію і відшукати методи, які допоможуть зменшити кількість таких неприємних випадків.

В результаті було підготовлене рішення виконавчого комітету «Про тимчасове обмеження (на період проведення АТО) продажу у торговельних об’єктах міста, закладах ресторанного господарства та дозвілля алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам, які належать до будь-якого військового формування (наявність військової форми одягу, озброєння)».

Воно носить рекомендаційний характер, але мерія та військові розраховують, що підприємці з розумінням поставляться до цієї ініціативи.



Переглядів: 2686
Поширень: 0