22 червня у Вінниці перебуває делегація із керівництва Апарату Верховної Ради України на чолі з Головою Апарату Володимиром Слишинським. Делегація приїздила ознайомитися з роботою Прозорих офісів, Цілодобової варти та електронними можливостями Вінницької міської ради, зокрема, електронним документообігом.

«Я сьогодні знайомлю колег з системами документообігу, управління, диспетчеризації. Нині Верховна Рада рухається в напрямку прозорості, відкритості і, відповідно, ми також зараз йдемо по шляху автоматизації всіх процесів. А Вінниця є прикладом того, як все повинно працювати. Тому зі мною приїхали фахівці різних напрямків для того, щоб вивчити наш вінницький досвід», - зазначає Володимир Слишинський.

«Я сьогодні оцінив роботу електронного документообігу Вінницької міської ради, і хотілося б в себе запровадити аналогічний, - розповідає керівник головного управління документального забезпечення Апарату Верховної Ради України Микола Майборода. - У нас є електронний документообіг, але тут він більш вдосконалений, хотілося б і в себе його розширити»

Вінниця – це те місто, звідки можна перейняти багато новацій. В цьому переконаний заступник Керівника Апарату Верховної Ради, керівник Головного організаційного управління Володимир Бондаренко: «З Вінниці до нас прийшов колишній Голова Верховної Ради Володимир Гройсман і приніс новітні технології, які ми зараз запроваджуємо в себе. Щоб на власні очі побачити, як все працює, ми і приїхали сюди. Те, що ми вже побачили, вражає. «Цілодобова варта» – це та система, яка безперечно потрібна для міста Києва, щоб забезпечити належне функціонування міста. Система роботи Прозорих офісів може бути впроваджена і в Верховній Раді України, зокрема, у відділі звернень громадян, щоб ліквідувати класичну чергу».

Апарат Верховної Ради України переймає досвід Вінниці щодо впровадження електронних сервісів

Після того, як делегація ознайомилася з роботою Прозорого офісу, відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» та відділу звернень, відбулася зустріч з міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим. «Розвиток держави залежить від розвитку територій. І, на мою думку, центральні органи влади повинні розуміти, що відбувається на місцях, які є кращі муніципальні практики щодо управління містом, щодо надання послуг. А Вінниця зробила великий крок вперед в частині наданні адміністративних послуг, і ідейним натхненником цього, в тому числі, був і Володимир Слишинський, коли працював у міській раді на посаді заступника міського голови», - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 3582
Поширень: 0